Etter en blytung periode ser det ut som Manchester United begynner å få fart på sakene igjen. Forrige uke sikret storklubben avansement i Europaligaen, og de slo erkerival Arsenal 3-2 på Old Trafford. I hovedrollen: 18 år gamle Marcus Rashford.

Scoret 12 mål på 10 minutter

I kjølvannet av stortalentets drømmedebut er det mange som har uttalt seg om hvilket talent Manchester United har i sine rekker. Marc Gaynord, som trente spissen fra han var fem år gammel, er én av dem.

Han forteller om et helt spesielt talent som startet å spille for Fletcher Moss Rangers i Manchester, en klubb som tidligere har fått frem andre United-profiler som Wes Brown, Danny Welbeck, Cameron Borthwick-Jackson, Ravel Morrison og Tyler Blackett.

— Vi reiste til en turnering og jeg tok ham med. Jeg så på gutten i bare ti minutter og han hadde scoret 12 mål. Han ble litt lei så han startet å hjelpe lagkameratene til å score. Vi vant 20-0, sier Gaynord til BBC.

Den nåværende United-spissen var som ung spiller banens midtpunkt i hver eneste kamp.

— Han fikk alltid prisen som banens beste fra andre trenere, så jeg måtte ta ansvar og begynne å nominere andre spillere, sier Gaynord.

Etter fire år hos Fletcher Moss Rangers signerte Marcus Rashford for Manchester United. Der fortsatte utviklingen.

— Han var god hos meg, men enda bedre med en gang han kom til United, hvor han var ustoppelig. Han var som minifotballens Lionel Messi som 10-åring.

Rett tilbake på skolebenken

Med to mål, både mot danske FC Midtjylland og mot Arsenal, er Rashford allerede i ferd med å bli en publikumsfavoritt. Selv oppvokst som ihuga Manchester United-supporter, holder stortalentet beina trygt plantet på bakken. Dagen etter oppvisningen mot Arsenal, var han nemlig tilbake på skolebenken.

18-åringen går på Ashton-on-Mersey School i Manchester, og han bor hjemme hos mamma. Ifølge rapportene betyr utdannelsen mye for Manchester Uniteds nye stjerneskudd.

— Han kunne scoret ti mål mot Arsenal og det ville fortsatt ikke stoppet ham fra å dra tilbake på skolen og jobbe hardt, er det sitert om unggutten i den britiske avisen The Sun.

Hard jobb legger han også ned på treningsfeltet. Ifølge David Horrock, som trente Rashford i ung alder, viser han en sult for å bli bedre som kan sammenlignes med noen av Uniteds største legender.

— Marcus er hele tiden sulten. Han har den samme treningsmentaliteten som Eric Cantona og David Beckham hadde, sier han til Daily Mail.

Kunne endt opp hos byrivalen

Men det var ikke noen selvfølge at Rashford skulle ende opp i den røde delen av Manchester. Ifølge David Horrock var det flere klubber som jaktet underskriften hans.

— Som de fleste unge talenter, var ikke Marcus bare speidet på av én klubb. Han dro til Uniteds treningssenter, og Manchester City visste at det gikk bra for ham der, så han trente også på deres akademi på Platt Lane som var nære hjemmet hans, sier han.

— City tilbød ham en sjanse til å spille for dem og de sa at de ville bygge laget rund ham. United var bekymret for å gå glipp talentet siden City lå så bra til geografisk. Så de ringte meg og lurte på om jeg kunne kjøre ham til deres treningsfelt på morgenen på søndager, sier Horrock.

Til slutt valgte unge Rashford den røde delen av Manchester. Foreløpig ser det ut til å ha vært et utmerket valg.

— De kan ikke signere med en klubb før de fyller ni år. Det var rundt den tiden Marcus bestemte seg for å dra til United. Slik han beskrev det, da jeg kjørte ham til trening, så han for seg ble en bedre spiller under deres ledelse, sier Horrock til Daily Mail.