HET: Håvard Nordtveit er populær på overgangsmarkedet. HET: Håvard Nordtveit er populær på overgangsmarkedet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hevder Arsenal vil hente norsk landslagsspiller

London-klubben har kontaktet Håvard Nordtveit (25), ifølge Tysklands største avis.

Den norske landslagsspillerens kontrakt med Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach går ut til sommeren, og ryktene rundt Nordtveit har svirret lenge.

Han er allerede blitt koblet til Liverpool, Tottenham, Leicester og Dortmund.

Som 16-åring ble Håvard Nordtveit solgt til fra Haugesund til Arsenal for 24 millioner i 2007. Tiden i London-klubben ble oppstykket og preget av flere utlån, før nordmannen ble solgt videre til Borussia Mönchengladbach i 2010. Nå skriver storavisen Bild at gamleklubben Arsenal er interessert i å hente Nordtveit til London.

Agent Solbakken: – Ikke noe snakke om før fremtiden er avgjort

VIL IKKE SI NOE: Agent Jim Solbakken. Foto: NTB scanpix

– Arsenal har kontaktet Gladbachs viking, skriver Bild.Nordtveits rådgiver, Jim Solbakken, skriver følgende i en SMS til Aftenposten:

– Beklager, men det er ikke noe å snakke om før fremtiden er avgjort.

Borussia Mönchengladbach vil veldig gjerne beholde Nordtveit, og det er nordmannen som har utsatt å signere ny kontrakt.

– Vi har gitt ham et veldig, veldig godt tilbud, og derfor er jeg optimistisk med tanke på å beholde «Howie», sa Gladbachs sportsdirektør Max Eberl tidligere i februar – og la samtidig press på Nordtveit.

La press på Nordtveit

– Før slutten av februar bør vi ha en løsning på plass.

Etter 2-2-kampen mot Augsburg søndag bekreftet Eberl overfor tyske Sky at det har vært nye samtaler.

– Vi har snakket sammen igjen, fastslo han.

Konfrontert med det samme, svarte en smilende og hemmelighetsfull Nordtveit, ifølge Bild:

– Jeg fikk en god kopp kaffe.

– Et vanskelig valg

Haugesunderen akter ikke å stresse den viktige avgjørelsen han står foran, men i morgen, tirsdag, er det 1. mars, og dermed begynner tiden å renne ut for den norske landslagsspilleren.

Hovedpersonen selv har hele veien sagt at han trives i den tyske klubben. Likevel har han ikke vært avvisende til en overgang.

– Selvfølgelig har jeg fått dem med meg, men jeg har det veldig bra i Gladbach, sa rogalendingen i et intervju nylig.

Om valget han står overfor, sa 25-åringen videre:

– Det er en vanskelig avgjørelse som jeg må ta sammen med familien min. Til sjuende og sist må jeg lytte til magefølelsen. Vi får se hva den sier.