Det spørs om Marcus Rashford (18) noen gang vil glemme de siste dagene av februar 2016. Kun de ivrigste supporterne av Manchester United hadde hørt om unggutten før han fikk starte mot Midtjylland torsdag, og svarte med å score to mål 5-1-seieren over danskene.

To ganger Rashford

Marcus Rashford er den nye helten til Manchester United-fansen. Foto: Reuters

Så godt leverte han da at Louis van Gaal ga engelskmannen fornyet tillit fra start mot et Arsenal som jaktet ligaleder Leicester. Det skulle han ikke angre på. Søndag scoret han igjen to mål da Arsenal ble slått 3-2. – Det er min første kamp i Premier League, og det er helt utrolig. Å score er bare en bonus. Det var et sjokk å spille i midtuka, og nå fikk jeg spille igjen, det er bare stort, sa Rashford etter kampen ifølge NTB,

Arsenal startet best, og hjemmefansen var nok ikke veldig trygge når både backen Varela og stopper Carrick hadde fått gult kort da det var spilt 20 minutter. Etter halvtimen var det dog klart for Rashford-show:

Guilermo Varela kom seg fri langs høyrekanten, et godt innlegg ble ikke ordentlig klarert av Arsenal, og på ti meter sto Marcus Rashford og banket inn 1-0 til hjemmelaget.

— Frysninger på ryggen

— De varter opp med festfotball, sa TV 2-ekspert og kommentator Simen Stamsø Møller om målet.

Tre minutter senere var han på plass igjen. Innlegget fra Jesse Lingard fant Rashford, som enkelt stanget inn 2-0 til Manchester United. En ny helt var skapt på Old Trafford.

— Man får frysninger på ryggen av det. Det er som å være med å se at en stjerne blir født, sa fotballekspert Jens Fjellstrøm i TV 2s pausesending.

– Det er utrolig. Når du er 18 år og kommer inn slik. Jeg kan skjønne at han gjorde det på torsdag mot Midtjylland, for du kommer inn og har null press på deg. Men den andre kampen er alltid vanskeligere, og han spilte en veldig god kamp. Han gjorde det jeg ba ham om, sa Louis van Gaal etter kampen ifølge TV 2.

Da spørs det også om Leicester-manager Claudio Ranieri satt med et bredt glis foran tven, da både Arsenal og Tottenham på dette tidspunktet slet med å tette luka serielederen kjempet seg til lørdag.

Rashford på farten igjen

United og Rashford fikk dog ikke tid til å nyte ledelsen. Kun få minutter senere var det klart for et Arsenal-frispark i farlig posisjon. Det betyr som regel Mezut Özil. Tyskeren slo et flott innlegg, og på enden av det sto selvfølgelig Danny Welbeck. Den tidligere Manchester United-spilleren fikk hodet på ballen og headet den bak en sjanseløs David de Gea. 2-1, og kamp igjen like før pause.

Andre omgang startet noe tamt. Man kunne se for seg at Arsenal skulle gå i strupen på United, men så skjedde ikke. Faktisk så Manchester United ut som laget som var mest ivrig etter mål.

Van Gaal-filming

Slik skulle det også bli. En Rashford i storform var på farten igjen. Han slo en pasning ut til Ander Herrera, som avsluttet på direkten Skuddet fra 20 meter gikk via Laurent Koscielny, noe som satte Petr Cech helt ut. Da sto det 3-1, til hjemmefansen store begeistring i sola på Old Trafford.

— Hvor i all verden har Marcus Rashfor gjemt seg? skrev spiss-legenden Gary Lineker på Twitter.

Men Arsenal var ikke ferdige. Kun minutter senere fikk Danny Welbeck ballen rett foran snuten på David de Gea. Den spanske keeperen reddet, men returen fra Mesut Özil kunne han ikke gjøre noe med. 3-2 og spenning de siste 20 minuttene.

Louis van Gaal skulle vise for fjerdedommer hvor enkelt Arsenal fikk frispark. Til fornøyelse for de fremmøtte på Old Trafford. Foto: Reuters

Og som om det ikke var nok show på banen, fikk vi et aldri så lite opplegg på sidelinjen også. Lous van Gaal var nemlig meget oppgitt over at Arsenal fikk det han mente var et billig frispark. For å illustrere dette kastet han seg ned på ryggen, for å illustrere hvor Arsenal-spilleren skal ha falt. Det høstet latter fra de fremmøtte. — Jeg lar meg ikke så ofte rive med. Jeg pleier å sitte på benken. Men i dag ble følelsene litt for sterke. Jeg har bedt dommeren, linjemannen og fjerdedommeren om unnskyldning, sier van Gaal etter kampen .

Arsenal prøve å sette inn et trykk mot slutten, men fem minutters overtid var ikke nok. Gjestene klarte aldri å skape de store sjansene, og dermed ble Marcus Rashford helten for Manchester United.

Det passet dårlig for Arsenal som nå er fem poeng bak serieleder Leicester, når det gjenstår 11 kamper av denne Premier League-sesongen.