ARRAS/OSLO: Den femte etappen i årets Tour de France er i utgangspunktet en ny mulighet for Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Følg etappen direkte her nå.

Men før start i Arras forklarer Boasson Hagen norske medier at han etter planen ikke skal spurte.

— Om det blir spurt, kjører vi for Tyler Farrar. Min jobb blir å gjøre opptrekket, sier 28-åringen.

Tirsdagens femteplass var oppløftende for Boasson Hagen, og hans trener tok den som et tydelig tegn på at rudsbygdingen nærmer seg eget toppnivå igjen.

— Det kjennes greit. Det blir mye sidevind og en kamp, og det kommer til å sprekke opp. Jeg må sitte foran og være på riktig side, forklarer Boasson Hagen til Aftenposten.

— Om jeg er med i front og Farrar ikke er der, så er jeg likevel klar til å spurte om en topplassering, men forhåpentligvis er han der.

Bikkjeslagsmål

Det er ventet å bli et bikkjeslagsmål mellom feltets gladiatorer i målbyen Amiens etter 190 kilometer på sykkelsetet. Den største favoritten er Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), mens André Greipel, Kristoff og John Degenkolb (Giant-Alpecin) er de som blir nevnt som hans største utfordrere.

— Presset blir ikke større enn det jeg legger på meg selv. I dag er en ny sjanse, og jeg må prøve igjen, sier Kristof til den norske pressen før start.

VIL REISE SEG: Alexander Kristoff har hatt uhell og marginer imot på de første etappene i Tour de France. Onsdag vil han slå tilbake og kjempe i toppen. Foto: Kristian Jacobsen, Aftenbladet

Selv om etappen er paddeflat, blir det enda en nervepirrende dag i feltet. Før start bøttet regnet ned på rytterne og fansen, og det er rapportert om kraftig sidevind underveis på etappen.

Kamp i front

Det gjør at de fleste nok en gang vil sitte foran i hovedfeltet for å unngå velt og uhell.

— Jeg tror det blir like nervøst i dag. Det gjelder først og fremst å komme seg med i første gruppe, så får vi ta spurten derfra. Man må sitte blant de første 20 hele veien for å ikke miste kontakten, forklarer Kristoff.

Om Storhaug-ekspressen henger med til oppløpet i Amiens, venter motvind på de siste kilometerne. Det gjør at spurten må times perfekt, fortrinnsvis fra bakhjulet til lagkameratenes tog. Et tog som kan vise seg kortere enn ønsket om Marco Haller ikke får bidratt.

På de siste 200 meterne må han uansett gjøre jobben selv på det som er den første av tre strake etapper med realistisk vinnersjanse for nordmannen.

— Jeg føler at jeg har omtrent like gode sjanser på de tre etappene som kommer nå, men jeg tar det dag for dag. Nå konsentrerer jeg meg bare om onsdagens etappe.

Følg den femte etappen i Tour de France direkte her!