— Nei, jeg er ikke så opptatt av de dopingsakene som har versert den siste tiden, men jeg må innrømme at jeg har forsøkt å finne ut av hva meldonium er for noe. Ellers så er ikke doping noen sak i sjakk. Men vi blir jo dopingtestet i VM og kandidatturneringene vi også, forteller han til NTB.

Kandidatturneringen er i gang.

Manager Espen Agdestein sier til NTB at det er mer den elektroniske dopingen som kan være et problem i sjakkens verden. Til nå har det vært lite av den mer tradisjonelle dopingen med medikamenter, men til og med Magnus Carlsen innrømmer at det nok kan være stoffer som sjakkspillere også kan trekke fordeler av å bruke.

— Jeg tror nok det er ting man kan ta som også kan hjelpe i sjakk, men doping er ikke noe problem i min idrett. Om motstanderen min skulle være dopet, ville ikke det brydd meg mye, for å si det på en litt dum måte, innrømmer mesteren.

Lite aktivitet

Magnus Carlsen sier at han er inne i en klassisk «off season-periode». Det skjer ikke mye, men om ikke så lenge starter oppkjøringen mot den første store turneringen, Norway Chess, og da går det slag i slag fram mot VM i New York i november.

— I starten av april er det lagt opp til en treningsleir før Norway Chess som går fra 19. til 30. april, sier Carlsen.

Deretter skal han, etter planen, spille to turneringer i juni, en i Paris fra 8. til 14. og deretter i Brussel fra 15. til 21. Dette er både lyn- og hurtigsjakkturneringer.

I juli står Bilbao Masters på programmet, mens det er OL i Baku med start 1. september som innleder høsten.

— Etter at OL er over nærmer det seg VM, men så langt er ingen detaljerte planer om VM-satsingen lagt ennå, forklarer Carlsen.

Alltid tent

Det blir lagt opp til et storslått VM i New York. Det ser ut til å kunne bli et mesterskap i glamourens tegn. Det er også klart at det vil bli et mesterskap etter amerikansk mønster med mye virak og oppmerksomhet, særlig for mesteren.

— Jeg har det fint med å være i begivenhetenes sentrum. Så lenge det er et bra opplegg og nok mulighet til å fokusere på å gjøre det jeg er best til, så pleier det å gå fint, forteller Carlsen til NTB.

Han er ikke redd for å få verdens søkelys rettet mot seg.

- Mange idrettsutøvere sier de blir ekstra tent av fulle tribuner og mye oppstyr. Gjelder det samme for deg?

— Jeg er tent uansett, men jeg synes det er gøy å vite at det er mange som følger med. Det er moro at så mange som mulig er opptatte av det jeg holder på med. Det er alltid motiverende, sier verdensmester Carlsen.

(©NTB)