HØDDVOLL (bt.no): Refrenget fra fjorårets skandalesesong virker å være det samme i år, selv om nivået er senket. Brann bommer på åpenbare sjanser, mens motstanderne scorer på sine. Det ble tydelig understreket bare minutter inn i annen omgang, da Kristoffer Barmen fikk en alle tiders mulighet til å utlikne Hødds ledelse. Med keeper liggende på bakken etter å ha gitt en retur, hadde Barmen et tilnærmet åpent mål å score på. Men igjen gikk Barmens avslutning på feil side av stolpen.

• Se bommen i videoen øverst i saken, cirka 1 minutt og 20 sekunder ut i videoen.

Her bommer Branns Kristoffer Barmen på en kjempesjanse. Foto: Skjermbilde

Hødds keeper utnyttet missen, satte raskt i gang spillet med et langt utspill – og etter rot i Branns forsvar sto det plutselig 2–0 til hjemmelaget.- Det er tungt. Hadde jeg scoret der, hadde kampbildet blitt helt forandret. Det er en sjanse jeg bør sette – hver gang, sukket Barmen etter kampen.

Bommer for ofte

Det er ikke første gang han har måttet forklare avgjørende misser etter et tap. Ifølge rapporten analyseselskapet 21st Club laget, på oppdrag fra Brann etter nedrykkssesongen, burde Barmen scoret fem flere mål enn han gjorde i fjor.

• Jeg fortsetter tydeligvis der jeg slapp i fjor. Jeg bommer på altfor mange sjanser. Men sånn er livet som fotballspiller, noen ganger er det stang ut, og for min del har det vært stang ut altfor ofte. Det er et problem jeg må løse, sier Barmen, som også mener han burde scoret på et hjørnespark like før Hødds tredje scoring.

Men selv om Barmen hadde den største sjansen, var han langt ifra den eneste som fikk muligheten. BTs sjansestatistikk talte faktisk kun 6–5 i Hødds favør, til tross for at hjemmelaget styrte det meste av spillet på banen.

Både Kristoffer Larsen og Alejandro Castro hadde også hver sin mulighet til å score i annen omgang

• Det er en blanding av uflaks og udyktighet. Vi hadde noen sjanser vi absolutt burde ha scoret på, sier Larsen.

- Kunne spilt til i morgen uten å score

• Sjansestatistikken er ikke helt horribel. Det er jo ikke slik at de har 20 sjanser mer enn oss. Hvis jeg hadde satt mine sjanser, og Larsen og Castro satt sine, så hadde vi vunnet kampen. Vi er ikke effektive nok, konstaterer Barmen.

Midtstopper Jonas Grønner ønsket egentlig bare å glemme denne kampen og spille en ny dagen derpå. Dessverre er ikke det mulig.

• Det føles som om vi kunne spilt til i morgen uten å score. Dessverre for oss er det slik at mål preger fotballkamper, sier Grønner, som tok på seg skylden for flere av Hødds mål.

• Vi slet defensivt hele kampen. Vi klarte ikke å hindre dem i komme til sjanser, samtidig som vi ikke scoret på våre, oppsummerer Barmen.

Merket ikke skaden

Det var lenge sådd tvil rundt om han i det hele tatt ble spilleklar til mandagens kamp. En skade i rumpen har satt ham ut av spill siden i en ukes tid, men på fredag var han tilbake i trening og rakk kampen med et nødskrik. Muligens var det tynne treningsgrunnlaget grunnen til at han ikke startet.

• Hvorfor jeg ikke startet, kan ikke jeg svare på. Formen er fin, og jeg kjente ikke noe til skaden under kampen. Jeg var litt stiv under oppvarmingen, men det gikk raskt over, sier Barmen, som har kommet tilbake fra den mystiske skaden fortere enn antatt.

• Da jeg fikk skaden og måtte gå på krykker, føltes det som om jeg skulle være ute et halvt år. Men allerede fra dag to har det kjentes bedre ut, sier han.