Ruben Smith blogger om Oilers.

Å kalle Snorre Hallem den nye lederen er egentlig ikke rettferdig. Snorre Hallem har tatt over kapteinsrollen før årets sesong, men en leder har han vært i mange år.

Det var passende at Snorre tok over C'en på brystet etter at Juha Kaunismaki la opp i vår, de har så langt vært ganske like i stilen sin.

Snorre har stor respekt fra alle spillerne i laget. Han er ikke den som snakker og roper høyest i garderoben hele tiden, han holder seg saklig, men om han tar til ordet så lytter man. Han er tross alt eldst på laget, en syvende far i huset om du vil.

Men Snorre har vært med i gamet lenge, han går på sin 17. sesong på seniornivå så rutinen hans kan du vel strengt talt ikke si noe på.

Snorre er en kriger, en som kommer på jobb hver eneste dag og gir 100 prosent.

Han er en person som leder ved eksempel. Det er kanskje en av grunnene til at han er kapteinen til Stavanger Oilers, han tar på seg arbeidshanskene hver eneste dag.

Det er motiverende når jeg har en dårlig dag eller er sliten å se på en 34-åring med seks NM-gull og en haug med andre meritter, sitte på sykkelen for å stelle kroppen eller henge seg på unggutta i styrkerommet for å ta flere chins.

Kapteinen er en lagspiller med stor L, og han er best når det gjelder.

Han høster ikke alltid de store overskriftene, men han er den mest pålitelige spilleren på laget vårt.

Han topper alltid formen når sluttspillet drar igang, det kan vel de 6 NM-gullene hans bevise. Han skyr virkelig ikke unna de drittjobbene som må gjøres og setter laget foran seg selv.

Han er ofte å finne foran motstandernes mål etter avblåsning, gjerne i munnhyggeri med en motspiller fordi Snorre har kjørt over keeperen deres. De årene jeg spilte mot Snorre tvilte jeg på om han faktisk kunne bremse på skøytene.

Han hadde en egen evne til å alltid «falle» eller «bli dytta» inn i meg. Det var jo derfor passende at det avgjørende målet på overtid i finalen sist sesong ble scoret på klassisk Snorre-vis. Legg pucken på mål så er Snorre der, enten så faller han oppå deg eller så graver han pucken i mål.

Jeg har ikke telling på hvor mange skudd Snorre har dekket med kroppen. Han har en egen evne til å bli truffet av den pucken, og jeg tror av og til at han har bedre redningsprosent enn oss keepere. Egentlig ganske gode ferdigheter å ha siden han er en av våre beste spillere i undertall.

Forsesongen har vel vært absolutt godkjent under kaptein-Snorres ledelse, og på søndag begynner alvoret. Hva tror du om årets Oilers-kaptein?