Etter å ha slått Rögle i spilleforlengelse og BIK Karlskoga etter straffeslag spilte Oilers lørdag ettermiddag sin tredje treningskamp på fire dager mot klubber fra Allsvenskan, det nest høyeste nivået i svensk hockey. Nok en gang ble det seier, blant annet etter en akrobatisk redning av Ruben Smith i straffekonkurransen.

— Det er deilig at vi klarer å vinne straffekonkurranser igjen. Nå får vi håpe at vi har brutt en barriere, og kan ta med oss litt selvtillit herfra, for vi har tapt for mange straffekonkurranser de siste to sesongene, sier Smith til Aftenbladet.

Etter 37 kjedelige og målløse minutter, der lagene mer flyttet pucken mellom hverandre enn de spilte hockey, fikk Almtuna to spillere utvist. I spill fem mot tre var Oilers nådeløse, og tok ledelsen i kampen. Dan Kissel fikk en flott pasning av Mats Mostue, fintet ut hjemmelagets keeper Erik Hanses, og satte pucken i mål.

— Jeg har vel hatt fire store sjanser de to siste kampene, og klarte bare score på en av dem. Der har jeg litt å jobbe med fram mot seriestart, men forhåpentligvis klarer jeg å sette enda flere sjanser etter hvert. Jeg føler meg i god form, og det gir mye selvtillit med en ny scoring i dag, sier Dan Kissel.

Slitne Oilers-spillere

Tidlig i siste periode økte Patrik Bäärnhielm til 2-0 med sin første scoring for Oilers. En suser av et skudd nesten fra blålinjen. Vertene ga imidlertid ikke opp av den grunn, og satte Almtuna inn to pucker ved Eric de La Rose og Emil Sandin.

— Det var synd av vi ga fra oss den 2-0-ledelsen, men vi var kanskje litt slitne og uheldige. Det bærer nok preg av at vi har spilt tre kamper på fire dager, og da ble det litt tomt i tanken på slutten, sier keeper Smith.

Dermed sto det 2-2 etter ordinær tid, og i stedet for å spille fem minutt forlengelse som i de foregående kampene, gikk kampen til straffeslag. I straffekonkurransen scoret Peter Lorentzen og Juha-Pekka Loikas for Oilers, mens Ruben Smith kun slapp inn ett, og dermed var den tredje seieren et faktum. Trener Petter Thoresen ønsket ikke å dvele for mye ved det faktum at seieren etter ordinær tid glapp.

— Det er selvfølgelig litt bittert at vi ga bort den ledelsen, men jeg er mest av alt fornøyd. Vi gjorde mye bra uten puck, men vi gjorde mye rart med puck, og skapte alt for mange sjanser for motstanderen. Likevel er det sterkt gjort å vinne igjen, selv om det er på straffer, sier Thoresen.

To tamme lag

Almtuna serieåpner på torsdag, mens Oilers møter Frisk Asker borte i første seriekamp neste søndag. Det preget kampen.

— Det var en rar kamp med to lag som bare gikk og ventet på seriestart. Vi var litt mentalt slitne, men denne uken i Sverige sett under ett har vi levert veldig bra, sier Thoresen.

Almtuna-trener Niklas Erikssom leverer en ganske lik analyse.

— Jeg synes vi gjorde en godkjent første og tredje periode, men i andre periode var Stavanger bedre enn oss. Det var en jevnspilt kamp, men den bærer preg av at det bare er noen dager til seriestart for begge lag. De siste ti prosentene mangler i spillernes innsats, og det merker man, sier Eriksson.

Vi fulgte kampen her: