BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEVALETTA, MALTA 20071121: Landslagssjef Åge Hareide etter EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Malta og Norge. Norge vant kampen 4-1. Alvorlig.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

Åge Hareide hisset seg opp over spørsmål om Håvard Nordtveits landslagskandidatur i forbindelse med uttaket til privatkampen mot Wales.

Den 17 år gamle Arsenal-stopperen, som også er kaptein på reservelaget, har knapt vært på banen siden overgangen fra Haugesund i sommer. Likevel sier Hareide at han ønsker å reise over til England for å se unggutten i aksjon.

— En spiller som kan bli bra på sikt, begrunnet landslagssjefen, som dermed selv inviterte til oppfølgingsspørsmål rundt unggutten.

- Drøyt

Da han ble spurt om Nordtveit var aktuell for Norge, reagerte han.

— Det er drøyt å lansere en 17-åring som landslagsstopper. Han har jo ikke spilt for Arsenal engang. Du må levere noe før du kan spille på landslaget. Det samme skjer hver gang noen gjør en god kamp i Eliteserien. Da blir jeg oppringt av noen som vil ha med spilleren på landslaget.

— Nåløyet for å være med er veldig trangt, sier Hareide og minner om at konkurransen allerede er veldig stor, spesielt på stopperplassen.

Ute med skade

Landslagssjefen ber folk om å dempe forventningene og å være tålmodige i forhold til Nordtveit. Det er ikke gitt at han skal være på landslaget selv om han er i Arsenal.

— Jeg så at Nordtveit kanskje skulle spille mot Tottenham. Det var jo et crazy oppslag. Han har vært ute i lang tid med skade, og skulle plutselig spille for førstelaget? Nå må dere passe på hva dere skriver, sier han.

— Han blir løftet frem, men tenk om han hadde spilt og gjort en tabbe. Da hadde han kanskje vært ferdig for en stund. Folk må også være forberedt i skallen før de kan spille på landslaget. Slikt tar tid å bygge opp, advarer Hareide.