— Hvis jeg blir i Start, tar jeg samtidig et valg hvor en konsekvens kan være at landslagsplassen glipper, sier Fredrik Strømstad når han møter fvn.no i Start-butikken på Sør Arena tirsdag.

Midtbanespilleren er klar på at han er åpen for å fortsette i Start i 1. divisjon dersom ingen utenlandske klubber kommer på banen.

26-åringen ble tatt ut til møtet med Wales neste uke, men fikk en advarsel fra landslagssjefen da uttaket kom.

— Det er ikke godt nok å matches mot andre 1. divisjonslag når man skal spille internasjonalt, sa Åge Hareide på pressekonferansen etter å ha tatt ut landslagstroppen til møtet med Wales.

Hareide varslet samtidig at han ville snakke med Strømstad om veien videre underveis i samlingen. Midtbanespilleren skjønner dette.

- Man trenger matching på minst eliteserienivå, det sier seg selv, sier Strømstad, som har kontrakt ut 2008-sesongen.

Men med bare to dager igjen til det internasjonale overgangsvinduet stenger, og ingen klubber per dato er konkret interesserte, regner Strømstad med at han blir i Start.

— Det er ikke den store interessen fra utlandet, og jeg har ikke store planer om å spille for andre norske klubber, sier Strømstad, som kunne blitt RBK-spiller tidligere i år, men som ikke ønsket overgang til trønderne.

Nå sier 26-åringen at han har fokus på Start.

— Jeg er Start-spiller. Hvis det plutselig skulle skje noe, så skjer det, sier han.

Landslagssjef Hareide tok ut Strømstad delvis på grunn av hans gode form i det siste.

- Fredrik var veldig god på landslaget til han ble skadet, spesielt i perioder da vi trengte mål, som han også scoret selv. Fjorårssesongen var trøblete, men jeg har lyst til å ha ham inn igjen. Fredrik er i bra slag, og har trent godt. Han var god for Start i Brasil, sier Hareide.

Samlingen til Wales-kampen går fra mandag til torsdag neste uke.