Han inngår i Åge Hareides planer, men sliter med å få tillit i Bolton.

I dag ble Daniel Braaten (25) tatt ut i årets første landslagstropp, til tross for lite spilletid på klubblaget. Spissen har fortsatt til gode å starte en Premier League-kamp siden overgangen fra Rosenborg forrige sommer.

— Stort potensial

Det gjør Åge Hareide bekymret. Nå ønsker han et svar fra manageren. I forbindelse med Wales-kampen planlegger han en snartur innom Reebok Stadium.

- Jeg skal over og ta en prat med Gary Megson. Det er ikke heldig at Daniel sitter utenfor det høyeste nivået. Vi trenger å få ham inn i troppen vår og se hvordan han er. Daniel har et stort potensial, og skal utvikle seg i Premier League. Derfor er det bekymringsfullt at han ikke spiller, mener Hareide.

Det var manager Sammy Lee som hentet inn Braaten. Noen måneder senere forsvant han fra sjefsstolen etter svake resultater. Inn kom Gary Megson, og Braaten ble gradvis degradert fra benken og opp på tribunen.

Ønsker dialog

Også landslagsassistent Ola By Rise overveier å møte Megson.

— For oss er det viktig å ha god kommunikasjon med klubbmanagere. Det er greit å vite hva de tenker. Men det er ikke vi som tar ut laget til Bolton, så Daniel får heller vurdere sin egen situasjon.

Landslagsledelsen er forsiktig med å anbefale spillere å skifte klubb, men ser det som nødvendig at de spiller regelmessig på høyeste nivå.

Per dags dato faller også Starts Fredrik Strømstad utenfor den kategorien.

— Vi skal ikke fungere som agenter eller legge føringer på klubbvalg, men kan gi dem tilbakemeldinger om nivået på ligaen, sier assistenttrener Ola By Rise.

— Som prinsipp ønsker vi at flest mulig spiller fast på høyest mulig nivå. Merk at jeg sier fast, presiserer han.