TRONDHEIM (adressa.no): På trenersida virker det mer og mer som at Kåre Ingebrigtsen vil bli tilbudt jobben.

Enten på langtidskontrakt, eller så kan han få et forslag om en ettårskontrakt, som gjør at RBK-styret får enda bedre tid til å vurdere hvorvidt han er mannen til å ta klubben tilbake toppen i Norge og gruppespill i Europa.

Bratseth lanseres av flere

I diskusjonene rundt hvem som blir sportslig leder, derimot, er det blitt lansert flere scenarier.

Etter det adressa.no forstår har det internt vært diskutert en løsning hvor selve sportslig leder-rollen fjernes, og i stedet fordeles over flere allerede ansatte i klubben.

Men de siste dagene har det også dukket opp konkrete navn fra folk tett på RBK-miljøet. Torsdag lanserte Rosenborg-veteran Bjørn Hansen Rune Bratseth som kandidat. Bratseth sa han var smigret av tilliten, men ville for øvrig ikke kommentere saken.

I dagens papirutgave av Adresseavisen støtter RBK-legende Nils Arne Eggen forslaget, og sier at: — Rune Bratseth ville gitt Rosenborg tyngde, og jeg vet at Rune kanskje kan være interessert.

— Snakker med folk hele tiden

Forslaget støttes også av Mini Jakobsen, som i dag er fotballekspert i TV2:

- Bjørn Hansen hadde mange gode argumenter for art det kan være riktig å få inn Rune på nytt. Innstilt og motivert er han en bra mann, sier Mini.

Samtidig sier Mini rett ut at også han selv burde ha vært kandidat for stillingen fra 2015. — Det ville ha vært naturlig å spørre meg, men jeg har en god jobb i TV2, sier han til adressa.no.

— Har du snakket med klubben i denne sammenhengen, da?

— Jeg snakker med alle i klubben hele tiden, jeg, svarer han, som er uenig i tanken om å fjerne rollen og fordele ansvaret på flere hender:

- Selvfølgelig må klubben ha en sportslig leder, men han trenger nødvendigvis ikke å ha den tittelen. Du må ha en som styrere alt det praktiske rundt a-laget, men han må ikke nødvendigvis stå over treneren, sier han.

Mini har 65 landskamper for Norge, vært utenlandsproff i både Sveits, Belgia og Tyskland og har god kjennskap til hvordan det er å stå i medietrykket, ettersom han har jobbet i TV2 siden han la opp i år 2000. Han er også nær kompis med trener Kåre Ingebrigtsen.

Ved siden av disse navnene har RBK-supporterne tidligere vært frampå og lansert Tor-Kristian Karlsen.

Han er i dag uten fast engasjement i én klubb, og er i så måte mulig å få til Trondheim. Karlsen har tidligere uttalt at han er interessert i å snakke med RBK, om de ringer ham. Karlsen har blant annet vært sportslig leder i Monaco.

RBK-styret og leder Ivar Koteng har den siste tiden ikke ønsket å kommentere konkrete navn i prosessen klubben er inne i.