TILs tsjekkiske spiss har en kontrakt som går ut etter årets sesong. Lørdag brakte itromso.no nyheten om at Vålerenga er på banen.

Sist uke hadde TIL et møte med Ondrasek om framtiden, og denne uka kan det skje mer rundt spissen som har vært i TIL siden 2012. – Vi ser på noen muligheter, men det er ikke noe konkret, sier Emil Kovarovic, Ondraseks agent til iTromsø.

Økonomisk spørsmål

Vålerenga er på spissjakt etter at Vidar Örn Kjartansson ble solgt til den kinesiske klubben Jiangsu for rundt 20 millioner kroner forrige uke.

Eliteserieklubben vurderer derfor Zdenek Ondrasek, som har under ett år igjen av kontrakten med TIL, og dermed må forlate i vinter for at TIL skal få igjen en del penger for spilleren.

På spørsmål om eliteseriens toppscorer i 2012 er på listen over potensielle spissforsterkninger, svarte Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes følgende fredag:

– Det er naturlig, det. Det er ei bred liste. I utgangspunktet er de fleste spissene der. Å kommentere enkeltspillere er umulig.

– Stig kjenner Zdenek, og han vet at han kan ringe hvis de er interessert, men jeg har ikke hørt noe, sier Kovarovic til iTromsø.

TIL-trener Steinar Nilsen slår fast at spillere må ut før nye spillere eventuelt skal inn.

– Jeg håper vi om ikke så langt tid har fått en forståelse når de gjelder framtiden til Zdenek, sier Nilsen.

Like fullt er iTromsø kjent med at Ondrasek er godt ansett i gangene på Valle der Vålerenga hører hjemme. Det har vært spekulert i om Vikings Veton Berisha og klubbløse Daniel Braathen skal også være aktuelle.

Høy lønn

Ett potensielt problem for Vålerenga er imidlertid Ondraseks lønn. Tsjekkeren tjener rundt 1,5 millioner kroner i TIL. Det er en lønn som etter det iTromsø erfarer Vålerenga ikke kan matche.

Noe som Oslo-klubben kan imidlertid potensielt lokke med er en signeringsbonus, samt minst en treårskontrakt.

At Vålerenga solgte Kjartansson til utlandet etter bare ett år i klubben teller heller ikke mot klubbens kandidatur.

– Jeg har foreløpig ikke sett noe som helst konkret interesse fra andre klubber, og inntil det skjer forholder jeg meg til at jeg er TIL-spiller. sier Ondrasek til iTromsø.