TROMSØ: Den tidligere TIL-, Alta— og Bodø/Glimt-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten gikk ut med Bodø/Glimt i fjor, men 27-åringen fra Nordreisa har allerede fått mange henvendelser.

– Jeg håper og tror jeg vet hvor jeg spiller neste sesong i løpet av denne uken eller senest i starten av neste uke. Da sikter jeg mot å finne meg en klubb som kan kjempe i toppen av 1.-divisjon, sier Vegard Braaten til iTromsø.

Trener med TUIL

Braaten har hatt et lite treningsopphold med Hønefoss, som tvillingbror Thomas nylig signerte for.

Den siste uken har han holdt formen ved like med å trene med 2.-divisjonsklubben TUIL, men ifølge Braaten er verken 2.-divisjon eller eliteserien noe alternativ.

– Jeg har faktisk vært nærmere Allsvenskan enn jeg har vært eliteserien, sier Braaten, som også forklarte hvorfor han ikke signerte for den ikke-navngitte klubben.

– Det var ganske konkret, det var det ja, men vi har valgt å ikke gå videre med det. Det er viktig at jeg spiller under en trener som ønsker å satse på meg og der var det ikke gitt at jeg kom til å spille fast der, forklarer Braaten.

Som derfor aller helst håper og finne seg en klubb som skal kjempe i toppen i 1.-divisjon.

– Det er vanskelig å spå hvem som kommer til å være helt i toppen, men det er jo noen klubber med litt mer ressurser enn andre, så jeg er trygg på at jeg vil treffe et godt valg. I Glimt scoret jeg en del mål da vi rykket opp, men mer som superreserve. Nå håper jeg å spille fast og komme tilbake til eliteserien på den måten, ved å spille fast for et lag som rykker opp, sier han.

Takket nei til flere

Braaten har også takket nei til flere tilbud, men sier at ventetiden snart er over.

– Det har vært en del tilbud som jeg har valgt å vente med, men jeg har også takket nei til noen klubber som trengte rask avklaring før jul. Nå føler jeg imidlertid at tiden er inne for å finne meg til rette en ny plass, både i forhold til de fotballfaglige relasjonene og på det sosiale planet, sier Braaten og legger til.

– Nå skal jeg tilbake til Tromsø og ta en prat med Tore (Rismo, rådgiver red.anm.) og trene videre med TUIL for å holde formen, så får vi se hva det blir til, sier 27-åringen.