OSLO/TROMSØ (iTromso.no): Vålerenga er på spissjakt etter at Vidar Örn Kjartansson ble solgt til den kinesiske klubben Jiangsu for rundt 20 millioner kroner tidligere denne uka.

iTromsø er kjent med at Vålerenga vurderer Zdenek Ondrasek, som har under ett år igjen av kontrakten med TIL, og dermed må forlate i vinter for at TIL skal få igjen en del penger for spilleren.

På spørsmål om eliteseriens toppscorer i 2012 er på listen over potensielle spissforsterkninger, svarer Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes:

– Det er naturlig, det. Det er ei bred liste. I utgangspunktet er de fleste spissene der. Å kommentere enkeltspillere er umulig.

Han antyder dog at trener Kjetil Rekdal i utgangspunktet er ute etter en litt annen spisstype Zdenek Ondrasek.

– Men ellers blir det umulig å kommentere. Når vi har mistet Vidar kartlegger vi ganske bredt spisser for 2015-sesongen, sier Sandnes, som tidligere var daglig leder i TIL.

Lønnsutfordringer

Like fullt er iTromsø kjent med at Ondrasek er godt ansett i gangene på Valle der Vålerenga hører hjemme. Det har vært spekulert i om Vikings Veton Berisha og klubbløse Daniel Braathen skal også være aktuelle.

Ett potensielt problem for Vålerenga er imidlertid Ondraseks lønn. Tsjekkeren tjener rundt 1,5 millioner kroner i TIL. Det er en lønn som etter det iTromsø erfarer Vålerenga ikke kan matche.

Noe som Oslo-klubben kan imidlertid potensielt lokke med er en signeringsbonus, samt minst en treårskontrakt.

At Vålerenga solgte Kjartansson til utlandet etter bare ett år i klubben teller heller ikke mot klubbens kandidatur.

— Jeg har foreløpig ikke sett noe som helst konkret interesse fra andre klubber, og inntil det skjer forholder jeg meg til at jeg er TIL-spiller. For noen dager siden var jeg i møte med Steinar Nilsen og Svein-Morten Johansen, og vi har avtalt å snakkes på nytt til uka, sier Ondrasek til iTromsø.

Han ønsker ikke å si noe om Vålerenga kan være en interessant klubb.

— Dersom jeg skal dra fra TIL må tilbudet være godt både for meg og klubben. Jeg vet ikke om det er viktig for TIL om jeg ikke skal spille for en annen norsk klubb, men jeg tenker lite på det nå.

Han sier en avklaring kan være rett rundt hjørnet.

— Det kan skje noe snart. En mulighet er at jeg forlenger, en annen at jeg blir solgt, sier Ondrasek.

Senket pris

TIL varslet i fjor sommer at de ville ha rundt en million euro for Ondrasek. Med under et år igjen av kontrakten, er markedsprisen justert kraftig ned. Trolig får de neppe mer enn forrige gang Vålerenga kjøpte en TIL-spiller, nemlig Ruben Kristiansen foran fjorårets sesong. Han kostet cirka 3 millioner kroner.

Ondraseks agent, Emil Kovarovic, sier i en kort kommentar at det «ikke er noe nytt» vedrørende Ondrasek.