Norbye forlenget i dag kontrakten med Tromsø IL ut 2015-sesongen etter mange måneder med spekulasjoner.

Det skjedde uten at verken rådgiver Tore Rismo eller agent Kent Karlsen var informert.

– Jeg er sjokkert over framgangsmåten til både klubb og spiller her. Ifølge regelverket skal en spillers agent kontaktes når det skjer forhandlinger, sier Karlsen til iTromsø.

– Skjønner ikke

TILs administrerende direktør Ulf Johansen ønsket ikke å kommentere Karlsens påstander.

– Ta dette med hovedtrener Steinar Nilsen, sier han.

MISFORNØYD: Kent Karlsen. Foto: Nils-Jarle Sætre

Nilsen stiller seg uforstående til kritikken:– Jeg kjenner ikke en gang til hva han mener. Vi er blitt kontaktet av spilleren, og det er spilleren vi har et arbeidsforhold til. Vi har ikke et arbeidsforhold til dem. Når vår tidligere spiller kontakter oss, så svarer vi. Jeg skjønner egentlig ikke hva han sikter til. Dette er en sak mellom Hans og dme, og har ingenting med Tromsø Idrettslag å gjøre, sier Nilsen.

– Så du føler deg trygg på at dere ikke har gjort noe utenom regelverket her?

– Jeg vet ikke engang hvilket regelverk han sikter til når det er en spiller som kontakter oss og ønsker å kommunisere direkte med oss. Det må han nesten bare svare for selv, svarer Nilsen.

Ekstern hjelp

Hans Norbye sier han ikke har noen formening om agent-kritikken, men snakker gjerne om at han igjen er i varmen i TIL.

– Jeg er meget fornøyd. Det var artig å være tilbake, sier Norbye, som altså har signert en ettårskontrakt med mulighet for forlengelse.

– Hadde du signert en femårskontrakt også?

– Ja, det hadde jeg helt sikkert, sier Norbye.

GLISTE BREDT: Hans Norbye var i dag tilbake på TIL-trening etter å ha blitt enig om en ettårsavtale med klubben. Foto: Øyvind Sivertsen

TIL har fått ekstern hjelp til å finansiere lønna til den superraske høyrebacken.– Jeg vet ikke hvem det er, men en stor takk til dem, sier 28-åringen.

– Er kontrakten du fikk nå bedre enn de to tilbudene du takket nei til før jul?

– Som det heter; du skal ikke spørre en same hvor mange rein han har, sier Norbye med et smil.

Tilbud fra Sverige

Agent Karlsen sier han på Norbyes vegne har fått tilbud av en svensk klubb.

– Hans vet at vi i går fikk tilbud fra en svensk klubb, og at vi nå er i forhandlinger med denne klubben, sier Karlsen, som ikke vil si hvilket lag det dreier seg om.

Men etter det iTromsø vet er denne klubben IFK Gøteborg. Tidligere har iTromsø omtalt interessen fra svenske Norrköping.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Karlsen.

Norbye kjenner godt til interessen fra Sverige.

– Det føltes ikke riktig, slik som det var. Det er mange parter i bildet, sier Norbye, som like før jul fikk et nytt medlem i familien da han og samboeren ble foreldre til en gutt.

Norbye har spilt i TIL i to perioder siden 2006 med unntak av en periode i TUIL mellom 2007 og 2009. Karasjokingen slet med spilletid helt til Tom Høgli forlot TIL i 2011, og har etter det bekledd høyrebacken i klubben.