SKARPHALLEN: Drage hadde sitt utvilsomt mest markante år på fotballbanen i 2011 da han var på banen i samtlige 30 kamper, bidro med fire mål og 11 assist og TIL tok sølv i serien.

Påfølgende januar fikk han landslagsdebuten for A-landslaget i en treningskamp mot Thailand.

– Nå er vi tilbake der vi hører hjemme, så jeg håper og komme tilbake på det nivået og bli enda bedre enn jeg var da. Jeg skal være helt i toppen når det kommer til assists i eliteserien i år og forhåpentlig også score en del mål også, sier Thomas Drage til iTromsø.

Nedturen

Siden den fantastiske 2011-sesongen er det ikke til å legge skjul på at det har gått litt nedover i karrieren for venstrevingen fra Mosjøen.

Året TIL rykket ned i 2013, havnet han litt i kulden hos daværende trener Agnar Christensen, sesongen endte med nedrykk og en tilværelse i 1.-divisjon er heller ikke optimalt på lengre sikt for en ung og fremadstormende spiller.

– Det var en liten periode der jeg ikke var så fornøyd med å være i TIL, ja. Jeg var ute i kulden, og da ble jeg ganske bestemt på å forlate klubben uansett, sier Drage, som likevel endte opp med å bli værende.

– Jeg er glad for at jeg ble til slutt, sier Drage.

I opprykkssesongen i fjor hadde han tosifret antall assist og skal forsøke og kopiere det antallet på høyeste nivå nå.

– Det har vært litt opp og ned de siste sesongene for min egen del, det har det, men jeg føler vi har et bra lag på gang og vi er mer motivert enn noensinne til å slå tilbake, sier Drage, som i neste måned fyller 23 år.

– Jeg er ingen unggutt lengre. Dette er min sjette sesong i TIL og jeg utelukker ikke å bli her lengre heller. Jeg trives veldig godt her nå, sier Drage, som kun har kontrakt ut 2015-sesongen.

Toner ned landslagsambisjoner

Drage har ikke vært i nærheten av å komme med på landslaget de siste sesongen og det er heller ikke et fokus for 22-åringen.

– Landslag og andre klubber tenker jeg lite på nå. All fokus er på å gjøre en god sesong i TIL. Som nyopprykket lag er det et naturlig mål å berge plassen, men jeg håper og tror vi skal kunne kjempe høyere opp, uten at det er noe vi har snakket om, sier Drage.