FRANKRIKE-HVITERUSSLAND 34-23

KRAKOW: — Ja, selvfølgelig. Vi har to kamper igjen her, og vil til semifinalen. Vi har ingen jokere igjen, og må vinne begge kampene – også mot Norge, sier Frankrikes Daniel Narcisse til adressa.no.

Meldingen kommer etter at de franske stjernene regelrett herjet med det samme hviterussiske laget som lenge holdt tritt med Norge i det innledende gruppespillet i Katowice.

Frankrike tapte sin siste gruppespillkamp mot Polen, og kom inn i hovedrunden med to poeng – to færre enn både Norge og Polen. Derfor trenger laget alle poengene de kan røske med seg i hovedrunden.

— Mektig forestilling

Det sto hele 20-5 ved pause torsdag kveld, og dermed kunne de bruke de siste 30 minuttene mer til rekreasjon enn til full spiker. Frankrike vant til slutt 34-23 over Hviterussland – og er dermed oppe på samme poengsum som Norge og Polen.

— Vi liker ikke å tape, vet du. Polen spilte en veldig bra kamp mot oss, og vi ville vise en annen mentalitet på banen, sier Narcisse.

— En brutal kamp for oss. Norge må definitivt passe seg for Frankrike nå, sier Hviterussland-storscorer Siarhei Rutenka.

— Det var en mektig forestilling av oss. Vi ville vise at vi ikke lå nede, men at vi fortsatt er et godt lag, forteller Nikola Karabatic.

Scoret på ni av ni

Den største franske stjernen av de alle spilte kun den første omgangen mot Hviterussland. Det var nok til å score hele ni mål på ni forsøk. Han er forsiktig med å snakke om den avsluttende gruppespillkampen mot Norge som et oppgjør som vil avgjøre hvem som kommer til semifinalen i EM i Polen.

BRØL: Frankrikes store stjerne Nikola Karabatic jubler etter scoring mot Hviterussland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Vi har en kamp mot Kroatia først, og om vi taper den er vi i en dårlig posisjon, sier han til adressa.no.Daniel Narcisse er full av lovord for det norske laget, som har overrasket positivt hittil i EM.

— Norge har mange gode spillere, med mye talent. Det er unge spillere med kvalitet i spillet sitt, og kan spille godt sammen. Derfor er det et vanskelig lag å møte, og jeg tror det blir en tøff kamp for oss, sier han.

Norge møter Polen lørdag, Makedonia tirsdag og Frankrike torsdag.