Torsdag ble det klart at Frank Løke vender tilbake til barndomsklubben Runar Sandefjord. Samme kveld var han på sin første trening med nye lagkamerater.

— Jeg har mange gode minner herfra. Jeg fikk nesten frysninger da jeg gikk inn i hallen her nå. Det er som å komme hjem igjen. Jeg er sulten som jeg aldri har vært før, sier Løke til Aftenposten.

Vil vise tvilerne

Det har vært en hektisk tid for Løke. Før sesongen signerte 35-åringen kontrakt med Drammen, men for cirka én måned siden, rett før jul, ble kontrakten avsluttet etter en hendelse på klubbens julebord.

"Frank Løke er i dag avskjediget fra sin stilling i Drammen Håndballklubb. Han har etter loven krav på forhandlinger innen to uker fra i dag, og klubben avventer en eventuell henvendelse om dette.», skrev styreleder Svein Tore Moen til VG den gangen.

Løke selv benektet at han hadde gjort noe galt, og sa til NRK at han ikke "ante hva de snakket om".

Hovedpersonen selv mener episoden har gitt ham en ekstra gnist og vilje til å fortsette på toppnivå.

— Det er en ekstra motivasjon, den behandlingen jeg fikk og det som skjedde. Det har gitt meg den lille gnisten jeg trengte i en alder av 35 år for å kunne vise meg frem igjen. Bjørnen har våknet fra hiet. Jeg skal vise de som har tvilt, sier strekspilleren.

Kan være klar mot gamleklubben

Løke er født og oppvokst i Sandefjord, og spilte for Runar frem til 2003, da han valgte proffspill i tyske SV Post Schwerin.

— Vi vet alle hva en god Frank Løke kan gjøre. At han er god er det ingen tvil om, sier Jørn Magne Johannessen i Runar Sandefjord.

Frank Løkes brudd med Drammen skapte store overskrifter. Saken var oppe til vurdering før vestfolfklubben valgte å signere Løke ut sesongen.

— Vi har ikke detaljene, og vi er ikke noen part i den episoden. Det er klart at vi har hatt våre diskusjoner, men så endte vi opp med at vi ønsket å gi Frank en sjanse. Og han ønsket å være med og løfte Runar, sier Johannessen.

Seriehåndballen starter opp igjen den første uken i februar. Da møter Runar Sandefjord Løkes gamle klubb Drammen. Det oppgjøret kan veteranen bli spilleklar til.

— Jeg kan ikke fortelle deg hvor mye jeg gleder meg til den kampen, og hvor mye den kommer til å bety for meg, sier en motivert Frank Løke.

Runar Sandefjord ligger på syvendeplass i eliteserien etter 14 spilte kamper. Løkes gamleklubb Drammen ligger på 10. plass.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: