GJØVIK : — Når situasjonen er som den er, så må jeg bare akseptere at jeg er på dette laget. Jeg gledet meg faktisk til denne kampen, sa Ida Alstad etter at Norge hadde slått Island 31-21 i Gjøvik Fjellhall. Hun var på Norges rekruttlag – ikke A-landslaget.

— Det var helt greit at jeg ikke ble tatt ut til VM. Dette var min første internasjonale kamp på nesten ett år. VM var ikke i mine planer, og jeg var forberedt på ikke å bli tatt ut, sier trønderjenta som røk akilles i desember i fjor. Rekonvalesensperioden ble langvarig.

— Nå kjenner jeg ikke noe til skaden. Blir det en skade i troppen, så er jeg klar, sier 30-åringen, som bandt forsvaret godt sammen da det islandske A-landslaget ble slått ganske enkelt.

— Burde ha vært med

Mens Ida selv synes det var greit at Thorir Hergeirsson ikke tok henne ut til VM, er TV 2s ekspertkommentator Bent Svele av en annen mening.

— Ida burde ha vært med. Hun har den aggressiviteten som resten av midtforsvaret manglet i kampen mot Russland. Vi trenger en spillertype som henne, sier Svele, som får støtte av sin makker Harald Bredeli.

Ida Alstad hadde ikke ventet å bli tatt ut til VM etter en langvarig akillesskade. Nå imponerer hun og melder seg klar hvis det skulle bli en skade på en av de andre. Her i prat med TV 2-kommentator Harald Bredeli, som mener hun burde vært tatt ut. Foto: ARNE HOLE

— Litt av grunnen til suksessen i EM i fjor var samarbeidet mellom «Vikki» (Veronica Kristiansen) og Ida. At hun ikke bidrar like mye i angrep, bryr jeg meg ikke om. Jeg vil ha med en forsvarsspiller av hennes type.

Skal kjempe for OL-plassen

Men om Ida har innfunnet seg med at det ikke blir Danmarks-tur om en uke, så ser hun kamplysten frem mot OL i Rio.

— Der vil jeg gjerne være med, og jeg har allerede begynt å forberede meg mot det mesterskapet.

Å dømme etter innsatsen mot Island, er ikke Ida langt unna den gamle storformen. Til og med en rullestraffe fikk vi se.

— He, he. Det var første gang i karrièren at jeg prøvde. Hadde den ikke gått i mål, ville det også blitt det siste forsøket, sier Ida og ler.

Kjempekamp av Sando

Mens diskusjonen går om det var riktig å utelate Katrine Lunde fra keeperplassen, så ville gjerne fjorårets EM-deltager Emily Stang Sando gjøre bildet litt mer broket.

Etter at Island hadde tatt ledelsen 4-1, stengte Sando buret og tok de neste syv skuddene! Hun fikk en redningsprosent på 69 i første omgang – og startet annen omgang med å ta de fire første forsøkene.

Også Maja Jacobsen spilte EM i fjor, men kom ikke med i år. Hun kom inn i første omgang og scoret syv mål på 20 minutter!

For ordens skyld: Det er tillatt å bytte inn spillere underveis i VM…