Russlands håndballdamer røk på fem utvisninger mot Norge i Gjøvik Fjellhall torsdag kveld. Norge fikk bare én. Det syntes landslagssjefen på en måte var litt dumt.

— Vi hadde planlagt å kjøre seks mot seks når vi hadde en spiller utvist, men det fikk vi ikke trent så mye på. Ikke det at vi ønsker oss utvisninger i utgangspunktet, men i OL blir det nye regler og da gjelder det å ha trent på det, sier islendingen.

Det ble med én utvisning på Stine Bredal Oftedal i første omgang. I stedet forsøkte landslagssjefen spill med syv mot seks ute på banen da russerne ledet 26-25 to minutter før slutt. Keeper Kari Aalvik Grimsbø gikk ut, Nora Mørk kom inn i keeperdrakt - og scoret utligningsmålet. Russland tok en raskt avkast før Grimsbø kom på plass igjen, men skjøt over på åpnet mål! Moro for publikum.

Kan revolusjonere håndballen

Før VM i Danmark ville uberegnelige IHF (Det internasjonale håndballforbundet) innføre fire nye regler. Den mest oppsiktsvekkende var at det skulle bli tillatt å ha syv utespillere på banen uten at den ene trengte å ha keeperdrakt.

— En slik regel vil revolusjonere håndballen. Det blir noe helt annet enn å ha en utespiller som sitter klar med keeperdrakt. Hvem som helst kan hoppe inn når som helst, sier Hergeirsson, som slipper å forholde seg til den nye regelen når VM starter i Danmark neste lørdag.

Etter massive klager fra de fleste land, som syntes det var hårreisende å komme med en slik regelendring bare fem uker før VM, skal de gamle reglene gjelde for bytting av keeper og utespiller.

Gunnar Pettersen som norsk landslagstrener var en av de første trenerne som benyttet seg av anledningen til å ta ut keeper og bruke syv utespillere. I starten førte det elleville protester fra motstanderne, som ikke kjente til muligheten. Nå benytter svært mange lag denne muligheten.

Norske utvisninger mot Nederland lørdag kveld vil gi god seks mot seks-trening.