Det gikk en støkk gjennom både 3460 tilskuere og den norske benken da Heidi Løke stuket tommelen i kampen mot Russland. Skulle VM ryke for Norges kanskje viktigste utespiller?

— Det er bare en lett forstuing. Dette ser lovende ut, og jeg er ganske sikker på at Heidi er klar til neste kamp, sier lege Nils Ivar Leraand til Aftenposten. Han visste faktisk ikke før etter kampen at Györ-spilleren hadde forstuet tommelen! Da kom hun og lurte på om tommelen trengte behandling.

Tøffeste jenta i klassen

— Heidi er beintøff og tåler ekstremt mye juling. Hun minner meg om den typen lekedukke som reiser seg opp av seg selv hele tiden, sier Leraand, som la på kompresjon og is. Før kampen i morgen skal tommelen teipes opp.

Pernille Wibe og Vilde Mortensen Ingstad er Norges alternativer på strek. Begge er sterke forsvarsspillere, men kan ikke matche Løkes kvaliteter i angrep. Men det er det heller ingen andre i verden som kan. De tre siste gangene i EM har Løke blitt tatt ut på All Star Team, og det ble hun også i VM 2011 og OL 2012. Løke får sin 150. landskamp når Norge møter Sverige i Håkons Hall på Lillehammer søndag kveld.