BLOGG: Et iskadt Etihad stadion ønsket seg varme fra sine spillere i skjebnekampen i Champions League. De fikk først en gave fra Russland,og så en gigantisk opptur etter et drama av de sjeldne av sine egne.

Roma ledet 1-0 mot CSKA til på overtid. Det hadde tvunget Manchester City til å vinne i kveld. Derfor kunne vi høre jubelen fra de som var møtt opp en time før kampstart helt ned i presserommet i kjelleren da utligningen kom som en gave, Nå var det opp til de lyseblå å være sin egen lykkes smed.Samir Nasri var uvanlig og befriende ærlig i et intervju med Manchester Evening Standard. Han erkjente at å ryke tidlig ut av CL enda en sesong var begynnelsen på slutten for flere i spillerstallen. Han inkluderte like godt manager Manuel Pellegrini i den dystre spådommen. Han hargarantert rett i begge deler.

foto
I MANCHESTER: Fotballekspert Lars Tjærnås var på plass på Etihad tirsdag kveld. Foto: Privat

Citys eiere, med sjeik Mansour i spissen,har ikke investert "to pengebinger" for kun å bli best i England. De har oppnådd det. De vil ha mer. Det er liten grunn til å klandre dem for akkurat det. Til det har de ulike managrne fått for rundhåndet anledning til å hente nærmest hvem de ønsker seg til klubben. Belønningen har vært to av de tre siste titlene i Premier League. De henger høyt, særlig siden de er "stjålet" fra byrivalen.Men det er ikke nok.

11 mot 10 i 70 minutter

Det er på høy tid at prislapp og prestasjoner matcher, også internasjonalt. Så langt har dette vært en pinlig sesong i CL, hvor det desiderte lavmålet kom med hjemmetapet mot CSKA i forrige kamp. Det startet på samme måte i kveld. Bayern vant ballen rundt klokka ti på ni, og ga den knapt fra seg før fem over.

I løpet av den tiden burde unge Sebastian Rode gitt dem ledelsen, men Joe Hart gjorde det han er best til, hoppet ut i "stjerne" og reddet.Citys svar var både kontant og klokt. Lange pasninger ut mot kantene eller gjennomtvang Bayern vekk fra det som hadde vært en kompakt enhet til å få litt større strekk i laget, og måtte løpe med nesa mot eget mål. Slik kom også det som ble kampen vendepunkt. Trodde vi.

En lang pasning sendte Sergio Aguero gjennom i duell med Mehdi Benatia. Aguero falt. Etter det som virket som en halv evighet, og konferanse med sin assistent, dømte dommer Pavel Kralovec straffe, og sendte Benatia i dusjen. Det virket korrekt.Aguero mot Neuer. Aguero vant. 1-0 og 11 mot 10. ## Fortsatte i samme spor

Nå fulgte noen av de mest merkverdige minuttene fotball jeg har sett på en stund. Bayern insisterte på å skreddersy seg ut bakfra, mistet ballen i skumle posisjoner, og prøvde det samme igjen. Det kalles prinsippfasthet, men virket uklokt der og da. City presset høyt— helt oppe.Alt rundt Manchester City bygges for suksess. På et stadion, der vi fryser i duskregnet som kommer skrått inn fra vest, bygges plass til ytterligere seks tusen mennesker. Vi har nesten øyekontakt bort til stedet der klubben bygger sitt nye treningsanlegg, med fasiliteter NASA ville misunt dem. Prislapp: Drøyt to milliarder norske kroner.

Pep Guardiola fikk spørsmålet på gårsdagens pressekonferanse om Bayern ville ta lettere på kampen etter som de allerede er videre som suverene gruppevinnere . Hans svar var av det enkle, men talende slaget.

— Vi er Bayern München.

Bayern stilte svekket

Det var riktig nok et svekket Bayern, blant annet uten fire av de som ble verdensmestere i sommer i startoppstillingen, men like fullt et lag somvar ubeseiret på 18 kamper i hjemlig liga og mesterligaen denne sesongen. Der Manchester Cityhentet spillere i sommer som ikke har gjort laget bedre hentet Bayern Xabi Alonso. Kveldens"bursdagsbarn", (fylte 33) er den spilleren i Europas topp fem ligaer med desidert flest vellykkede pasninger registrert så langt i sesongen. Han er navet i et ytterst velsmurt maskineri.Han insisterte før kampen på at dette var en kamp Bayern tok på ytterste alvor. Blir vi kvitt City nå risikerer vi at de ikke plager oss senere i turneringen, var omkvedet.Han lot ord følge handling.

Da Bayern fikk frispark på 18 meter trillet han ballen rolig inn i hjørnet. Det så omtrent like komplisert ut som når vi andre skjærer en brødskive til frokost.To minutter senere var alt snudd. Et innlegg fra høyre traff Robert Lewandowskis hode. Daforteller det meste av statistikker at sjansen er betydelig for at ballen litt senere treffer nettmaskene. Det skjedde, bak en forfjamset Joe Hart på halvdistanse.Det var en ufattelig demonstrasjon av styrke å snu kamp og kampbilde med en mann mindre til pause. Hjemmelagets spilleremåtte tåle ukvemsord på veien til garderoben.

Kontrollerte med ti mann

Statistikken viste uvirkelige 358 pasninger påti mann fra Bayern mot 138 på elleve mannsi blått første 45 minutter.Kampbildet etter pause ga seg selv. Hjemmelaget måtte risikere. Bortelaget ville kontrollere.De kontrollerte de fleste og det meste, ved hjelp av helt andre kvaliteter enn de fleste andre lagg ville gjort. Bayern kontrollerer og forsvarer seg ved å beholde ballen så lenge de kan med å frigjøre spillere for pasninger, skape gode vinkler for de samme pasningene, og la motstander løpe.

Det er befriende å se Bayern framføre en kombinasjon av lekenhet og effektivitet, med en ung danske i hjertet av laget. Pierre Højbjerg er 19 år, samme årskull som Mats Møller Dæhli blant annet. Nå ser jeg han styre mye av rytmen i en kamp med mange av de aller ypperste spillerne i verden.

Tyskerne merket slitasjen ved å være i undertall siste kvarteret. Kontringene ble færre, periodene de maktet å holde ballen litt kortere.Typisk nok var det banens kanskje aller fremste aktør som var skyld i 2-2. ## To forsvarstabber — to baklengs

Xabi Alonsos pasning ble snappet av han som med tyske øyne ikke burde snappe den. Sergio Aguero scorer når han kommer alene med keeper. Punktum. Det "jungelordet" hadde gått Jerome Boateng hus forbi. En utilgivelig glipp av midtstopperen sendte Aguero igjen alene mot Neuer. Ble det mål?

Selvsagt. Trykket på tribunen, jubelen på benken minnet svakt om en maidag på samme arena da samme mann fastsatte samme resultat, og City vant ligaen.Nå har de ikke vunnet pokaler. Likevel vant de noe som kanskje er like verdifullt.

Det som så ut som enda en mørk kveld i Europa endte som en kveld med gjenvunnet stolthet og selvtillit. Nå har de alt i egne hender. Seier mot Roma borte i siste kamp garanterer avansement.Hva det betyr for eiere, spillere og manager?

Spør Samir Nasri, så får du et ærlig svar.