Både Manchester City og Liverpool risikerer å ryke ut av turneringen allerede etter gruppespillet.

Arsenal imponerer ingen om dagen, men kommer likevel trolig til å avansere.

Det eneste engelske laget som virker sterke nok til å kunne vinne Champions League er Chelsea.

De er i en egen divisjon hjemme i England.

Og de blå avanserer lekende lett fra gruppespillet i Champions League.

Bortemøtet med tyske Schalke ble kattens lek med musen. Det var klasseforskjell på lagene og Chelsea ga seg ikke før de hadde slått Schalke 04 med 5-0. ## 18 Chelsea-kamper, 0 tap

Schalke-trener Roberto di Matteo ledet Chelsea til klubbens eneste Champions League-triumf, da britene slo Bayern München på straffespark i mai 2012. Det var en god Chelsea-utgave. Men det spørs om ikke årets er bedre.

Før møtet med Schalke i Gelsenkirchen hadde Chelsea denne råsterke statistikken på 18 obligatoriske kamper i høst:

14 seire, 4 uavgjort, 0 tap.

Jose Mourinhos lag aktet ikke å tape i denne kampen heller.

For etter 85 sekunder tok Chelsea ledelsen.

John Terry rev seg løs i feltet og nikket kontant hjørnesparket fra Cesc Fabregas i mål.

Etter snaue halvtimen vartet London-laget opp med et vakkert angrep. Fabregas spilte til Willain, som flikket videre til Eden Hazard, som sendte ballen videre til Willian. Fra skrå vinkel skjøt brasilianeren ballen under keeper Ralf Fährmann og i mål.

Og da Schalkes Jan Kirchhoff headet ballen i eget mål to minutter før pause, ledet Chelsea 3-0 og kampen var i realiteten avgjort.

Drogba i hovedrollen

Det var ikke snakk om at de blå fra London vest ville gi fra seg den ledelsen. Spørsmålet var om de gadd å gå for mål nummer fire og fem.

Det gjorde de.

Både Branislav Ivanovic og Diego Costa hadde sine muligheter.

Men kvarteret før slutt lyktes det for mannen som ble helten da Chelsea vant Champions League-trofeet på Allianz Arena.

Innbytter Didier Drogba kunne lekende lett spasere ballen i det tomme målet etter pasning fra Willian.

Og kort tid senere, etter 78 minutter, noterte en annen innbytter — Ramires - seg på scoringslisten.

Chelsea ledet 5-0 på bortebane. Med cruisekontrollen slått på periodevis. Denne gangen var det Drogba som hadde det målgivende innlegget.

Vertskapet Schalke 04 var blitt til Schalke 0-5. Og Chelsea var vinner av Champions League gruppe G en runde før slutt.