ALFHEIM: Den kroatiske kjempen på 195 centimeter har fått spesialdesignet leggbeskyttere med samboeren Zella Kurilj og hunden Jaca som motiver.

– I CSKA Sofia bestilte alle slike leggbeskyttere, så jeg bestemte meg for å ha stedet der jeg kommer fra, Komin, pa på den ene og hunden og kjæresten min på den andre leggbeskytteren. Det er selvfølgelig fordi de er meg nær og betyr veldig mye for meg, sier Marin Orsulic.

Leggskinnene til Marin Orsulic (28). Foto: Øyvind Sivertsen

Det var faktisk kjæresten som dro først til Tromsø, før Orsulic signerte for TIL – en kontrakt som varer ut årets sesong.– Hun likte seg her, og sa jeg måtte komme hit, forteller han.

– Vi har vært sammen fem år, men er ikke gift. La oss håpe, smiler han.

Drilles på midtbanen

Orsulic har fått et solid inntrykk av laget og byen.

– Alt jeg ser er positivt. Jeg er veldig glad for å være her, og jeg håper vi kommer til å gjøre det bra, sier Orsulic.

Han ble nok primært hentet til TIL som midtstopper, men mye kan endre seg på to uker. På treningene har han spilt på midtbanen. Og det var også i denne posisjonen han spilte da han kom inn i debuten mot Lillestrøm for en uke siden.

– I hele fjor, i CSKA Sofia, spilte jeg midtstopper, men før det, i Zadar, var jeg defensiv midtbanespiller. Jeg trenger kanskje litt tid for å spille i denne posisjonen igjen, men jeg er her nå og spiller der treneren vil jeg skal spille. Det er jobben min, sier kroaten.

På YouTube-videoer og treningene kan man tydelig se at kroaten liker å komme inn i duellene med susende taklinger.

– Vi får se. Jeg liker ikke å snakke om mine styrker eller svakheter, sier Orsulic.

Søndag kommer Norges beste lag, Rosenborg, på besøk til Alfheim.

– Jeg vet det. Dette er den beste kampen å spille, fordi vi ikke har noe å tape. Vi må ikke være stresset på banen. Her hjemme blir det god atmosfære, og jeg håper og tror vi kan få til noe, sier 28-åringen.

Sterk konkurranse

Bård Flovik beskriver Orsulic som veldig skolert og profesjonell, men om det blir startplass mot Rosenborg søndag er usikkert:

– Det er veldig sterk konkurranse i midtbaneleddet. Det er der jeg vil ha ham i trening, for å få ham matchfysisk klar fort. Han konkurrerer også om enn plass som stopper, sier Flovik.

– Han ser ut som en tøffing, men må også være en myk mann når han spiller med bilde av kjæresten på leggbeskytteren?

– Gjør han det? Det visste jeg ikke, sier Flovik med et smil.

– Han er en veldig flott fyr som bryr seg om oss, laget og folk i garderoben, svarer Flovik.