TRONDHEIM (adressa.no): Til Adresseavisen lørdag snakker Marit Breivik for første gang om Rosenborg etter at hun gikk ut av styret i 2013. Les også: — Erkjennelsen i RBK var fraværende (PLUSS)

Der gjør trenerlegenden, som i dag er assisterende toppidrettssjef og sommeridrettssjef i Olympiatoppen, det klart at hun mener den erkjennelsen hele klubben gjorde i fjor høst om at ting ikke var godt nok har vært avgjørende for oppturen.

Savnet engasjement og vilje

Samtidig sier Breivik at hun i sin tid i klubben, fra 2009 til 2013, savnet det personlige engasjementet og viljen til å ta innover seg hva som må til, samt at oppfatningen i sportslig avdeling og resten av klubben ikke var samkjørt.

— Fra utsiden opplever jeg at det er bedre nå. Da jeg satt i styret var erkjennelsen fraværende, og der ligger nøkkelen. Dette handler om lederskap og Kåre er nøkkelen, sier Breivik til Adresseavisen.

Hun trekker også frem endringene i treningsopplegget etter at Kåre Ingebrigtsen ble RBK-sjef.

— Kåre er nysgjerrig på innspill. Min opplevelse er at man i Rosenborg nå tør å trene. De tør å være slitne, sier Breivik.

-Må trene fryktelig mye

Ingebrigtsen svarer slik:

— I min tanke om fotball er det slik at du må trene fryktelig mye for å bli god. Vi gjorde ingen erkjennelse slik sett, men vi mente at det vi mente var riktig. Vi så ikke på hva som var gjort før.

- Følte du at du hadde hele klubben med deg, slik Breivik peker på?

— Ja. Hele klubben har vært knallhard så lenge har vært her. Det går på at hvis vi skal nå de målene vi har satt oss, så handler det om å trene bedre og mer enn de andre lagene som har mer penger enn oss. Det er veien tilbake til toppen i Norge og veien for oss ut i Europa. Det handler om mer trening og hvilken trening vi gjør, sier han til Adresseavisen.

- Må ta nye steg

Rosenborg tok seg som kjent videre til Europaligaen torsdag. Ingebrigtsens menn ligger i svært god posisjon til å ta seriegull, i så fall Rosenborgs første siden 2010. Søndag møter RBK Tromsø på Alfheim.

Ingebrigtsen har ingen plan om å hvile på laurbærene.

— VI må forbedre oss hele veien. Det har vi vært flinke på i hele år. Vi utfordrer hverandre hver dag og vi er opptatt av hva vi kan bli flinkere på. Vi er nødt til å ta nye steg med de motstanderne vi skal møte i høst.