AALESUND — VÅLERENGA 2-0

COLOR LINE STADION (smp.no): Aalesund tok sin fjerde strakke hjemmeseier fredag kveld. Leke James og Peter Orry Larsen scoret målene mot Vålerenga.

Dermed fortsetter sunnmøringene å ha godt tak på gamletrener Kjetil Rekdals mannskap.

SLO TIL: Aalesund slo Vålerenga og forbedret sin gode hjemmestatistikk. Foto: Kenneth Hjelle, Digitalsport

Vålerenga har nå tapt fire av sine siste fem seriekamper.Etter kampen varslet Rekdal at tapet kan få store konsekvenser.

— Tanken som suser rundt i hodet mitt nå er om vi bør endre måten vi spiller fotball på, for vi kan ikke fortsette å være tannløse og tape kamper hver helg, sier Rekdal.

Jevn start

Etter en jevn start på kampen var det Vålerenga som fikk den første sjansen etter ni minutter. Edvard Skagestad spilte ballen bakover mot Sten Grytebust, men keeperen kom ikke ut for å hente den. Dermed fikk Mohammed Abdellaoue fritt plukke opp ballen og spille den inn i feltet til Alexander Mathisen, men skuddet hans gikk utenfor.

Fire minutter senere kunne hjemmepublikum slippe jubelen løs på Color Line stadion. Bjørn Helge Riise slo ballen inn i feltet der Jonatan Tollås ikke klarte å klarere ballen. Da dukket Leke James opp og satte ballen i mål til 1-0 fra tre-fire meters hold.

2-0 til pause

Det var også hjemmelaget som fikk kampens neste store sjanse, og det var to med få sekunders mellomrom. Først banket Henrik Bjørdal ballen i tverrliggeren fra 17-18 meter, så headet James like utenfor på innlegg like etterpå.

Like etterpå kunne AaFK slippe jubelen løs igjen da Peter Orry Larsen økte til 2-0. Etter litt rot foran mål dukket ballen 26-åringen opp og banket den i mål fra tre meter.

Etter en rolig start på 2. omgang, brøt AaFK ved Orry Larsen og fikk gå lenge med ballen. Vålerengas keeper ga retur på skuddet, som Bjørdal fikk avsluttet, men igjen kom en redning av Burchert.

Bortelaget måtte faktisk vente helt det var spilt 70 minutter på sin første sjanse etter pause. Moa Abdellaoue banket til fra 17 meter, men Grytebust fikk slått det gode skuddet ut til corner.

Kun ett hjemmetap på seks måneder

Selv om Vålerenga forsøkte å sette inn en sluttspurt og løftet laget høyere, klarte de aldri å komme til de store sjansene. Dermed ble det aldri spennende mot slutten av kampen. Aalesund tok en fullt fortjent 2-0-seier. Det er AaFKs fjerde strake hjemmeseier.

AaFK har spilt ni kamper etter at Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft tok over laget. Laget har vunnet seks, spilt uavgjort to og kun tapt én kamp.

Tapet kom mot Viking i slutten av mai. Vålerenga på sin side har tapt fire av de fem siste seriekampene og kan være på veg ut av medaljekampen.