Tyskland opplever en enorm tilstrømning av flyktninger om dagen, og har tatt imot flere enn noen andre land i Europa.

Bayern Munchen sier de vil arrangere en «treningsleir» for flyktningebarn de neste ukene.

Her skal de også få mat, bli med i klasser hvor de begynner å lære tysk og få fotballutstyr.

Klubben har også bestemt seg for å gi 1 million euro (9,25 millioner kroner) til prosjekter som skal hjelpe flyktninger å bli integrert i det tyske samfunnet.

Som et symbol på ønsket om integrering har Bayern München også bestemt at i hjemmekampen mot FC Augsburg skal spillerne holde ett tysk og ett flyktningbarn i hendene når de går inn på banen før kamp.

— Vi i FC Bayern anser det som vårt sosiale og politiske ansvar å hjelpe de trengende barn, kvinner og menn og støtte dem her i Tyskland, sier formann Karl-Heinz Rummenigge i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

- Typisk Bayern

Initativet blir møtt med positiv omtale på Twitter.

— Mange engelske klubbers godhetsarbeid ser ofte ut til å handle om sponsorpromotering. Bayerns flyktningplan ser ut til å kun handle om å hjelpe, skriver AP-journalist Rob Harris.

— Flott handling og typisk Bayern. Andre toppklubber som er klare til å følge? skriver Jan Åge Fjørtoft.

— Her er Bayern bedre enn alle. Fantastisk gest, skriver den tidligere landslagskjempen Dietmar Hamann.

I helgen viste også tyske fotballsupportere at de ønsker flyktninger velkommen til landet.

Supportere fra flere klubber holdt opp bannere hvor det sto «Refugees Welcome». Borussia Dortmund inviterte 220 av flyktningene som er kommet til byen velkommen på stadion under kampen mot Odd i Europaligaen.

Rosenborg donerer

Også i Norge har fotballklubber begynt å engasjere seg for flyktningenes situasjon.

Rosenborg har bestemt seg for å donere 25 000 kroner til Redd Barna.

— Vi er sjokkerte av bildene vi ser fra Sør-Europa, og føler oss forpliktet som klubb til å hjelpe. Vi kan ikke sitte stille å se på at døde barn blir skylt innover strendene uten at vi reagerer, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til RBK.no.

Klubben har lagt ut en melding på hjemmesiden hvor de oppfordrer alle til å bidra.

Celtic bidrar også

Celtic melder også at de vil gjøre sitt for å hjelpe flyktningene.

— Etter å ha sett den humanitære krisen utspille seg de siste dagene, følte vi at vi som klubb måtte hjelpe på de måtene vi kan, sier klubb-direktør Peter Lawwell til Celtics hjemmeside.

Det er gjennom Celtic FC Foundtion de har bestemt seg for å donere alle pengene fra helgens legendekamp mellom Dunfermline og Celtic på East End Park til humanitære organisasjoner som jobber for å hjelpe flyktningene.

Klubben ble i 1887 opprettet som et tilbud til irer som kom til Glasgow for å slippe unna den store sultkatastrofen herjet Irland.

— Vi føler det er viktig at vi holder oss til de røttene, sier klubbledelsen.