— Det er helt forferdelig. Bildet av den lille gutten på stranda er hjerteskjærende.

— Det gjør vondt å se små, døde barn ligge skylt opp på land. Det er brutalt, sier Tore Reginiussen til Adresseavisen.

Bildene av Aylan (3) gikk verden rundt. Foto: AP

Torsdag la Rosenborg ballklubb ut en oppfordring på sitt nettsted om å støtte hjelpeorganisasjonene som bistår flyktinger på flukt.

— Vi er sjokkerte

Selv gir klubben 25 000 kroner til Redd Barna.

— Vi er sjokkerte av bildene vi ser fra Sør-Europa, og føler oss forpliktet som klubb til å hjelpe. Vi kan ikke sitte stille å se på at døde barn blir skylt innover strendene uten at vi reagerer, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til RBK.no.

— Vi er vitne til den største flyktningkatastrofen etter 2. verdenskrig og er nødt til å vise varme, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng.

De håper både Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og de øvrige klubbene i Tippeligaen nå vil følge deres eksempel.

— Må snakke om det

RBK-spillerne snakker mye om flyktningkatastrofen seg i mellom.

— De aller fleste som har fått med seg bildene og historiene blir berørt, og man snakke om det. Bildet av den lille gutten på stranda er hjerteskjærende. Det gjør noe med en, sier Reginiussen.

Å sette fokus på flykningkatastrofen gjennom Rosenborg, er en del av hans bidrag.

— Dette er en viktig sak som trenger å bli belyst. Og kan man bidra med noe, så bør man i stor grad gjøre det, sier han.

2300 omkommet

Adresseavisen er på plass på den greske øya Lesvos. Greske myndigheter opplyser at flere enn 200 000 flyktninger har kommet til Hellas i 2015. De fleste kommer fra krigsområder, som Irak, Afghanistan og i hovedsak Syria.

The UN Refugee Agency, UNHCR, opplyser ifølge RBK.no at mer enn 260 000 flyktninger og migranter ha krysset Middelhavet så langt i år. Over 2300 har omkommet på veien.