Alexander Almvik, Jon Endre Klevar og Therese Togstad Berg skal denne sesongen skrive for Aftenposten om sitt favorittlag Odd.

Slik vurderer de fjorårets bronselag før seriestart.

Slik svarte de på våre spørsmål om årets lag.

— Hvilke forventninger har dere til Odd i år?

— Regner med at topp seks er mest realistisk. Det var en god sesong i fjor, men en del enkeltspillere er borte. Det har stort sett vært fremgang i treningskampene, og det blir en stor test mot Molde i første serierunde.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo Foto: NTB Scanpix

— Det er mulig å være med å utfordre om gullet, men Herolind Shala har dratt til Praha. Han var en veldig god spiller. *** LES OGSÅ: Alt om Aftenposten Supporter får du her**

- Odd hadde en fantastisk sesong i fjor. Nummer tre i serien og tap i cupfinalen. Er det mulig med relativt små ressurser å vippe Molde ned fra tronen og ta steget helt opp?

— Nå har jo Molde forsterket veldig, og har fått inn mange viktige spillere. De har et veldig solid lag som det er vanskelig å utfordre, men alt er jo mulig. Odd skal ikke ligge der oppe helt i toppen, de skal utvikle spillere og satse på en lokal profil. Telemarksidentiteten er veldig sterk, og det skal den også være.

Denne gjengen blir Aftenpostens Supporter-skribenter i år. Foto: Aleksander Andersen

— Hva betyr Dag-Eilev Fagermo for Odd? - Han har veldig mye å si. Før han kom ble Odd sett på som en ganske kjedelig klubb, han har vært en veldig forfriskning. I praksis er han både markedssjef, trener og spillerutvikler. De har et sterkt team, men han er den som leder det og binder det sammen.

*** Se alt Aftenposten skriver om Odd her**

— Det betyr også mye at trenerteamet har telemarksprofil. Han er jo Telemark. Tor Ole Skullerud selger ikke Molde på samme måte, for eksempel.

— Fagermo er nok også mer opptatt av å se klubben i et lengre perspektiv enn hva andre trenere ville vært. Han tenker på hva klubben skal være om ti år. Odd som klubb har løftet seg betraktelig etter at han kom, det er en liten revolusjon som har skjedd.

Denne spilleren kan fort melde seg på i landslagsdiskusjonen. Foto: NTB scanpix

— Hvem skal vi se opp for på Odd i år?

— Det er et par stykker å velge mellom. Det er noen nye unggutter på vei opp, men hvor mye de får spille og hvor godt de gjør det er usikkert. Men i år kommer Fredrik Oldrup Jensen til å spille seg inn i landslagsdiskusjonen. Han kommer til å hamre ned døren til Per-Mathias Høgmo.

— Hvilken motstander elsker dere å slå?

— Strømsgodset. Vi kommer ikke så godt overens med dem. Vi føler oss ikke velkommen i Drammen. Det er generelt et ekkelt sted å være bortesupporter.

— Det er veldig spennende at Sandefjord er oppe igjen. Det er en helt annen rivalisering. Det blir mer trøkk på kampene mot dem, og de er mer som en vennskapsklubb. Får ikke noen negative følelser til den gjengen der.

Hvem vinner serien?

— Helt ærlig så blir det Molde. Skal vi bruke hjertet så blir det oss. Sannsynligvis blir det jo Molde, men de har et enormt press på seg. De er nesten så gode at det de taper serien om de ikke vinner den. De er så mye bedre enn alle andre.