Vi mistet en veldig god keeper i Andre Hansen. Han var stabil og gjorde veldig lite feil. Sondre Rossbach er et kjempetalent, men han vil trenge litt tid. Vi mistet en landslagskeeper, men nå har vi et av Norges største talenter.

Therese Togstad Berg, Odd-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Aleksander Andersen

Vi mistet også Herolind Shala til Sparta Praha. Han var en veldig god spiller. Nå har vi fått inn Oliver Berg som er et år yngre. Han har vist potensiale i de kampene han har spilt, og er forholdsvis lik Shala.

Alexander Almvik, Odd-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Aleksander Andersen

Han har veldig mye løpskraft, bra skuddbein og er god til å skape målsjanser fra sentralt i banen. Flink med ballen i beina, men foreløpig mangler han litt på det defensive.Det er litt usikkert på hvilken måte han kommer til å ta plassen til Shala, men han har potensiale til å bli noe virkelig bra.

To gamlekarer inn

Jon Endre Klevar, Odd-supporter og Aftenposten-skribent. Foto: Aleksander Andersen

Vi har også fått inn Espen Ruud og Oliver Occean. De kommer til å styrke oss på høyrebacken og på spissplassen. *** SAMLESIDE: Her får du alt om Odd**

Occean er jo et forholdsvis kjent ansikt i Tippeligaen etter oppholdene han har hatt i Odd og Lillestrøm. Selv om han er 33 år, så er han jo likevel åtte år yngre enn Frode Johnsen. Sammenlignet med spissmakkeren er han bare en ungfole.

Steffen Hagen er alltid stabil og god i midtforsvaret, mens Jone Samuelsen kan få en ny kanonsesong.

Herolind Shala viser to frem to fingre for fred etter 2-1-seieren mot Molde i mai i fjor. Foto: NTB scanpix

Kanskje blir dette også året hvor midtbanespilleren Mathias Fredriksen (20) virkelig slår gjennom.Jeg er også helt sikker på at Fredrik Oldrup Jensen kommer til å spille seg inn i landslagsdiskusjonen i år. Han kommer til å hamre ned døren til Per-Mathias Høgmo.

Det er også flere unggutter som er på vei opp og frem, men det er jo vanskelig å si hvor mye de kommer til å spille og hvor bra de kommer til å gjøre det.

Olivier Occean er tilbake i Odd og Tippeligaen. Foto: NTB Scanpix/Ned Alley

Heller 9. plass enn få fra Telemark

Odd kom til cupfinalen og ble nummer tre i serien i fjor, men Odd er ikke nødvendigvis et lag som skal kjempe helt der oppe i toppen.

Vi skal utvikle spillere og satse på en lokal profil. Dermed må vi regne med at det går opp og ned. Det er ikke ønskelig at klubben har noe annet enn en lokal base. Det har vi ikke økonomi til.

Odd kom styrket ut av finanskrisen, fordi klubben måtte se til lokale spillere.

Det var bra å få den økonomiske trøkken tidligere enn noen av de andre klubbene. Dermed måtte vi ta omstillingsprosessen tidlig.

Nå er politikken at minst halvparten av spillerne skal være fra Telemark. Vi tar heller en niendeplass på tabellen enn å bli et lag uten lokal forankring.