Det norske landslaget misbrukte flere sjanser etter pause mandag, da Per-Mathias Høgmos mannskap ble holdt til 0-0 mot Sverige på Ullevaal Stadion.

Simon Bank i Aftonbladet, en av Sveriges mest profilerte sportskommentatorer, mener kampen gir grunn til å tro at Norge kan bli bedre enn Sverige i fremtiden.

Det ville vært en omveltning. De siste årene er det Sverige som har vært best, og de gulblå har kvalifisert seg til fem store herremesterskap siden Norge sist var med, i EM i 2000. Bank mener imidlertid at snittalderen, som var fem år yngre for det norske laget enn det svenske, lover godt for Norge.

— Ja, Sverige er et bedre fotballag. Men Norge kan bli et bedre fotballag, skriver Bank i en kommentar.

— Pulsen steg

Spesielt imponert var Bank over Norges høyreside, bestående av Martin Ødegaard (16) og Omar Elabdellaoui (23). Han skriver at pulsen hans «steg egentlig bare én gang», nemlig da Elabdellaoui kom på overlapp forbi Ødegaard på høyrekanten.

— Det var ikke noe merkverdig, men det var et moderne, spennende backtalent som føk forbi et sekstenårig supertalent fra Real Madrid, skriver Bank.

Han trekker også frem Joshua King (23) som «spennende». I konkurrenten Expresen er man imidlertid mest opptatt av Martin Ødegaard.

I en kommentar skriver skribenten Mathias Lühr skriver at kampen bragte med seg et «potensielt fremtidig makskifte» mellom «kronprinsen Martin Ødegaard og kongen Zlatan Ibrahimovic».

Videre mener Lühr at det bor «noe stort, noe veldig spesielt» i Ødegaard.

Nannskog: — Norge slurvet

— Vi svensker skal bare være glade for at de norske avslutterne holder en helt annen kvalitet enn Martin Ødegaards talent, fortsetter kommentatoren, blant annet i henvisning til de tre store sjansene Alexander Søderlund misbrukte mot slutten, fortsetter Lühr i Expressen.

Det samme poenget trakk tidligere Stabæk-spiss Daniel Nannskog, som nå jobber som SVT-ekspert, frem.

— Det er viktig at Sverige holdt nullen, men Norge hadde kunnet såre oss. Det det var litt slurv fra deres side, sier Nannskog ifølge kanalens nettside.

Høgmo: — Det var positivt

Vår egen landslagssjef Per-Mathias Høgmo var fornøyd med deler av kampen, til tross for sjansesløsingen.

— Det var nok sjanser til begge lag til å bli annet enn 0-0. Jeg er veldig godt fornøyd med de første 35 minuttene i andre omgang. Det var positivt, sa landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

— Alexander Søderlund viser at han er en formspiller selv om han misbrukte tre sjanser, la han til.

Norge og Sverige skal nå ut i viktige EM-kvalifiseringskamper, mot henholdsvis Aserbajdsjan og Montenegro.