ta660e34.jpg ta660e34.jpg Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Forrens oppfordring til Ødegaard: - Skyt!

Både Linnes og Forren mener Ødegaard har tatt nye steg. 

NORGE — SVERIGE 0-0:

ULLEVAAL (Rbnett):

Norge leverte en rufsete 1. omgang på Ullevaal mandag kveld, men etter pause var det et offensivt og periodevis sprudlende norsk lag som viste seg frem mot Sverige. I hovedrollen var Martin Ødegaard, som spilte sin femte kamp med flagget på brystet.

Han regisserte flere store sjanser, men de norske spissenes manglende treffsikkerhet hindret ham i å notere seg for målgivende pasninger. Martin Linnes, som fikk spille hele 2. omgang i kveldssolen på Ullevaal, lot seg imponere av den unge lagkompisen.

— Det er sjukt at han bare er 16 år, når man ser måten han er på både på og utenfor banen. Han er en av gjengen, og virker like gammel som oss andre i toppen, sier Linnes til Rbnett.

— Skyt!

Vegard Forren spilte hele kampen for Norge, og var fornøyd med å kunne gå av banen uten å ha sluppet inn mål. Han tror det kommer til å løsne for spissene i fredagens kamp mot Aserbajdsjan, men kommer samtidig med en oppfordring til Martin Ødegaard.

— Han må ikke være redd for å skyte. Han har en god skuddfot og må gjerne skyte mer enn han gjør, sier Forren.

Stopperen, som spilte sin 22. kamp for a-landslaget mandag, mener 16 år gamle Ødegaard har utviklet seg betydelig etter at han sluttet seg til Real Madrid.

— Han skaper mye for oss offensivt, men i tillegg føler jeg at han jobber hardere defensivt enn han har gjort tidligere. Han har absolutt tatt steg. Vi må bare sørge for at han får skinne offensivt, sier Forren.

Bekreftelse

Sjansesløseriet mot Sverige var en ripe i lakken for de norske spillerne, men samtidig var det positivt at de spilte 90 minutter uten å slippe inn mål. Ørjan Håskjold Nyland skapte trygghet mellom stengene, og foran ham leverte Vegard Forren en mer enn godkjent kamp.

— Det var en jevn kamp og egentlig greit at den endte uavgjort. Vi var litt ute og kjørte til tider, men vi hadde noen gode perioder. Alt i alt tror jeg vi skapte noen flere sjanser enn dem, og det er en god bekreftelse før fredag, sier Forren.

Selv om Norge holdt nullen, mener han de må være enda mer disiplinerte defensivt i kampene som kommer.

— Vi må passe på å ikke tømme oss for folk. Det gjorde vi ved et par anledninger i dag, og da fikk vi noen farlige kontringer imot. Mot Aserbajdsjan skal vi fremstå kompakte og tette, samtidig som vi er offensive i tankegangen, sier han.

Vis fakta ↓
Fakta