FotballLSKHallen06.02.09TreningskampHamarkameratene Hamkam - VikingUwe Rôsler instruerer i pausenFoto: Eirik Førde Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Mandag meldte Rosenobrg-keeper Rune Almenning Jarstein forfall til den kommende landslagssamlingen.

Tirsdag formiddag valgte landslagsledelsen å hente inn Brann-keeper Håkon Opdal i troppen som skal spille privatlandskamp mot Sør-Afrika i Rustenburg lørdag og Finland på Ullevaal onsdag.

Etter en god serieåpning for Viking har Thomas Myhres navn blitt nevnt i landslagssammenheng, og landslagsassistent Ola By Rise utelukker ikke at Viking-keeperen kan spille seg inn i landslagsvarmen igjen.

Lang flyreise

Myhre selv er glad for at han ikke ble tatt ut i troppen som setter seg på flyet retning Sør-Afrika onsdag.

— Jeg vet ikke om jeg har blitt vurdert. Nå er det Viking jeg må fokusere på. Jeg må prestere her og er glad jeg slipper en så lang tur. Nå kan jeg trene her og ha fokus på det, sier Myhre til Aftenbladet.no.

Les også:

35-åringen har ikke spilt med flagget på brystet siden marerittkampen mot Tyrkia i Tyskland 28. mars 2007. Skader har skapt store problemer for sisteskansen, men han er nå på full fart på vei tilbake.

Glad Rösler

Keepertrener Erik Johannessen er også glad for at Myhre får holde fokus på treningsarbeidet i Viking.

- Nå kan han kjøre 30 minutter til Øksnevad for å trene istedenfor å sitte 12 timer i et fly til Sør-Afrika, sier Johannessen.

Også Viking-trener Uwe Rösler er glad for at Myhre ikke er tatt ut i landslagstroppen.

— Det er bra for oss at Thomas ikke ble tatt ut. Det er bare flott at han slipper å sitte på et fly i 12 timer. Det er mye bedre for oss at han kan trene for fullt her og konsentere seg om det.

- Fortsetter han å spille på det nivået han er på nå, vil han få sin belønning uansett.