Kjæresten Hanne Stine Brattli har termin om to uker.

— Jeg melder forfall på grunn av gravid samboer , skriver Rosenborg-keeperen i en sms til adressa.no sent mandag kveld.

Han sto en kjempekamp på Alfheim i kveld. Først slo han et Joel Lindpere-skudd i stolpen. Etter 33 minutter vartet han opp med en glimrende refleksredning etter en heading fra Sigurd Rushfeldt.

Det fikk scoringskongen Rushfeldt til å måpe.

– Den avslutningen så jeg i mål. Det var en god redning, sier Rushfeldt.

– Det gikk bra i dag, sier han selv, før han slapp en liten bombe rett før landslagets tur til Sør-Afrika:

– Det er usikkert om jeg kan bli med dit. Samboeren min Hanne Stine har termin om to uker, sa han til pressekorpset.

– Da spørs det om det er riktig for meg å reise til Sør-Afrika. Jeg skal ha meg en prat om det med landslagsledelsen, sier Jarstein etter 4-2-seieren mot Tromsø.

Én time senere bekrefter Jarstein at han dropper reisen til Sør-Afrika.

Her finner du samtlige mål fra 2. runde i eliteserien 2009.

Topplag

To kamper, to seire, og flere og flere og flere tegn på at RBK er i ferd med å bli det stabile laget som Erik Hamrén har ettersøkt helt siden han ble RBK-trener.

Og etter kampen på en bane dekket av snø, på et underlag treneren mislikte fra før, var det en ekstra godt fornøyd svenske som snakket med pressen.

Les også:

– I dag var vi effektive – selv om vi hadde sjanser til å score flere mål, også. Men dette ble en slitekamp, mot en god motstander. Vi ble presset veldig tilbake i starten, og Rune Jarstein reddet oss i en periode da. Men til slutt var det godt gjennomført, og nå blir det sigar, smilte svensken.

For i det voldsomme snødrevet – som dekket banen og vel så det – var det Tromsø som tok kommandoen. Joel Lindpere hadde tre sjanser alene i løpet av de første minuttene, og det var bare en katt av en Rune Jarstein i RBK-buret som hindretg scoring i mot.

Da Sigurd Rushfeldt headet mot mål fra fem meter i det 33. minutt, trodde alle på Alfheim det var scoring – unntatt Jarstein. Samtidig var RBK effektive, og det var noe merkelig over det hele da laget hadde 3-0 med seg i garderoben.

Da Vadim Demodov økte til 4-0 rett etter pause, samtidig som snøværet hadde holdt opp, var det over. Og selv om TIL stormet mot RBK-målet mot slutten av kampen, og reduserte to ganger, var det nettopp Rune Jarstein som ble den alle skulle snakke med etterpå.