LA MANGA, SPANIA 200901204Keeper Rune Almenning Jarstein i Rosenborg under onsdagens treningsøkt på La Manga.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Foto: Bendiksby, Terje
FotballEM-kvalifisering21.11.2007Malta v Norge 1-4Foto: Morten Olsen, DigitalsportOla By Rise - Norge Foto: Digitalsport

Etter mandagens gode forestilling mot Tromsø ga Rune Almenning Jarstein beskjed om at han melder forfall til landslagets privatlandskamp mot Sør-Afrika (lørdag) og Finland (onsdag).

Årsaken er at samboeren Hanne Stine Brattli er gravid. Hun har termin om to uker.

Allerede i morgen setter Egil Drillo Olsens landslagstropp seg på flyet retning Sør-Afrika. De to første dagene av oppholdet skal imidlertid benyttes i Frankfurt i Tyskland.

Les også:

Dermed hastet det å få på plass en ny keeper.

To hete navn i den sammenheng var Branns Håkon Opdal og Vikings Thomas Myhre.

Valget falt på Opdal.

— Samme nivå

Sisteskansen fra Odda leverte en god kamp mot Stabæk sist og var en av få Brann-spillere som fikk godkjent etter det pinlige tapet mot Sandefjord i serieåpningen.

Opdal har bare spilt tre hele kamper siden han kom tilbake fra et halvt års skadeavbrekk som følge av Jumper's knee.

- Håkon var fast inventar på landslaget før han fikk trøbbel med skaden. Nå er han tilbake og sannsynligvis på det samme nivået som han var på før skaden, sier landslagsassistent Ola By Rise til Aftenbladet.no.

Myhre nærmer seg

Den tidligere Rosenborg-keeperen innrømmer samtidig at landslagsledelsen har latt seg imponere av Thomas Myhres retur i Viking-drakten, men Opdal har ikke slitt med skader i samme omfang som Myhre.

— Thomas har nesten ikke stått fast siden han sto for Charlton i 2006. Han har ikke hatt stabilitet i spillet sitt, og nå er det viktig at han holder seg skadefri over tid.

- Det er ingenting som gleder meg mer enn at Thomas har kommet tilbake, og holder han seg skadefri og står fast over en lengre periode, er det ingen grunn til å utelukke han fra landslaget, sier By Rise.