To timer før kampstart i El Clásico fikk Luis Suárez vite at han skulle starte for Barcelona etter mange måneder uten tellende kamper på grunn av bitesuspensjonen sin.

Og åpningen på kampen ble rene drømmen for spissen fra Uruguay. Tross mangelen på kamper var han giftig nok til å besørge en målgivende pasning allerede etter drøye tre minutter.

Fra høyresiden fant han Barcelona-kollega Neymar på motsatt side. Neymar tok imot pasningen, dro seg innover i banen og satte inn 1-0 til gjestene på Santiago Bernabeu. Like etter burde Messi doblet Barca-ledelsen etter en ny pasning fra Suárez, men misset gigasjansen.

— Jeg er glad for å være tilbake og spille. Det er en stor lettelse, og jeg er glad for at tiden nå har gått, sa Suárez til pressen etter kampen, rapporterer The Guardian.

Bittersøtt

Men han var ikke bare glad. At kampen endte med tap etter at Cristiano Ronaldo, Pepe og Karim Benzema scoret for Real satte sitt preg på opplevelsen.

— Det er en bittersøt følelse på grunn av resultatet. Men dette laget har kommet tilbake fra tap mange ganger. Selvfølgelig vil man alltid markere debuten sin med seier, og ekstra mye i en slik kamp. Men det skjedde ikke, sier han om totalinntrykket fra dagen.

Suárez innrømmet at Real Madrid fortjente poengene.

— Det er veldig vanskelig å spille her (på Santiago Bernabeu), men jeg gjorde mitt beste og jeg drar herfra med følelsen av at laget gjorde det de kunne. Det var ikke meningen at vi skulle vinne. Nå må vi glemme denne kampen og tenke på den neste motstanderen vår, sa Suárez videre.

Treneren angret ikke

Han berømmer det hurtige kontringsspillet til Real.

— Vi trodde vi hadde kampen under kontroll, vi hadde sjanser til å score og i kamper som dette er det alltid vanskelig hvis du ikke griper sjansene. I andre omgang tok de oss på senga med farten sin og de drepte kampen med kontringsspillet sitt, oppsummerer Luis Suárez.

Barcelona-trener Luis Enrique ble spurt om det ikke hadde vært bedre å spare Suárez til et innhopp i sin første kamp i lys av manglende kamptrening. Det avviste han glatt.

— Jeg angrer det ikke i det hele tatt. Han spilte bra. Han så skarp ut og var med på tempoet i kampen, bedre enn jeg trodde, sa Luis Enrique, som tok av Suárez da drøye 20 minutter gjensto.

— Vi visst at mangelen på kamper kunne bli et problem for ham i den siste halvtimen eller så, det var grunnen for byttet, forklarer Barcelona-sjefen.