Real Madrid — Barcelona 3-1

Mye handlet om Luis Suárez foran lørdagens El Clásico. Men det var to portugisere og én franskmann som stjal showet i Madrid.

For Cristiano Ronaldo – som vanlig i scoringsform, Pepe og Karim Benzema sørget for at alle tre poengene ble værende på Santiago Bernabéu.

— Dette er ikke bra bare på grunn av de tre poengene vi tar, men også fordi vi spiller en fantastisk kamp. Barcelona er en stor konkurrent i serien - og å vinne på denne måten, er fantastisk! sier en av banens giganter, forsvarskjempen Sergio Ramos, i et intervju vist på C More.

- Jeg er stolt

Real-sjef Carlo Ancelotti var naturligvis i godt humør, spesielt på grunn av den andre omgangen der Real Madrid utklasset Barcelona.

— Laget jobbet veldig hardt og jeg likte veldig mye av det vi gjorde i denne kampen. Jeg er stolt av hele gjengen, så jeg kan ikke snakke om bare én spiller - Ronaldo, Jamés, Pepe, Benzema og så videre, alle spilte veldig bra. Dette er det mest profesjonelle laget jeg noensinne har ledet, sier Ancelotti på pressekonferansen.

Luis Suárez noterte seg for en målgivende pasning i La Liga-debuten allerede etter tre minutter, men preget likevel ikke utfallet av El Clásico. Foto: Ap

Men det var bortelaget som kom best i gang. Endelig var det duket for Barcelonas fryktede angrepstrio. Luis Suárez hadde sonet ferdig sin straff etter biteepisoden i VM, der han bet Italias Giorgio Chiellini i skulderen, og var klar for sin offisielle Barcelona-debut. Og Barça-trener og navnebror Luis Enrique ga uruguayaneren en plass i startoppstillingen – der han dannet en angrepstrio sammen med Lionel Messi og Neymar.Det var yngstemann i angrepstrioen, 22-åringen Neymar, som startet El Clásico-showet. Kun tre minutter tok det, før ballen lå i nettet bak Real Madrid-keeper Iker Casillas.

Suárez var servitør med en perfekt crosspasning. Neymar fikk lov til å ta ned ballen, ta tre touch, og så sende i vei et skudd fra like innenfor sekstenmeteren.

I tverrliggeren

Neymar - som her feirer med Lionel Messi -sendte Barcelona i føringen etter en målgivende pasning fra Luis Suárez. Foto: Ap

Til tross for en forferdelig start, kom Real Madrid seg kjapt opp igjen. Etter ti minutter dunket Karim Benzema ballen i tverrliggeren med en heading. Spissen var også først på returen, men klarte heller ikke å finne nettet på forsøk nummer to.Tolv minutter senere var det Messi sin tur til nesten å score, men fra nært hold satte han ballen utenfor. Argentineren jager Telmo Zarras rekord som La Ligas mestscorende spiller, og trengte – med sine 250 mål – to mål på Santiago Bernabéu for å overta rekorden.

Portugiserne tok ansvar

Istedenfor var det to hvitkledde portugisere som fant veien til mål. 33 minutter var spilt da Marcelo la ballen inn fra høyre, rett i hånden på en liggende Gerard Piqué. Straffesparket tok selvfølgelig Cristiano Ronaldo, og han var sikker som banken fra ellevemetersmerket. Dermed scoret portugiseren i sin ellevte seriekamp på rad.

Iker Casillas og Cristiano Ronaldo gratulerer hverandre etter 3-1 mot Barcelona. Foto: Ap

Lagene gikk til pause med 1-1, men allerede seks minutter ut i andre omgang hadde hovedstadslaget snudd kampen. Da fikk portugiseren Pepe stå nokså umarkert og heade inn 2-1 på et hjørnespark.Jérémy Mathieu var nær ved å lage balanse i regnskapet litt senere, men Casillas vartet opp med en mesterlig redning på et skudd fra distanse.

— Legenden er ikke død! ropte C Mores Petter Veland i Madrid.

Klasseangrep

Og dette skulle bli hjemmelagets kveld, for etter 61 minutter kom Real Madrids tredje scoring – denne gangen på en perfekt kontring. Andrés Iniesta og Javier Mascherano rotet det til for seg selv, og Isco, Ronaldo, James Rodrigues og målscorer Benzema gjorde ingen feil.

Etter 69 minutter ble Suárez byttet ut. Og Messi klarte hverken å tangere eller ta målrekorden. Det var Carlo Ancelotti og Real Madrid som kunne feire, og nå ligger de hvitkledde kun ett poeng bak Barcelona i toppen av La Liga.