— Dette var moro. Det er ikke dagligdags for meg å bli tatt ut til internasjonale mesterskap, sier Trine Mjåland - som løp seg til en sterk semifinale da hun i sommer debuterte i et internasjonalt mesterskap utendørs.

Prestasjonen hennes derfra, men først og fremst hennes personlige utendørsrekord på 2.02,40, reddet henne da hun ikke klarte innendørs-kravet på 2.04,50. — Jeg gleder meg veldig mye. Dette blir en veldig fin erfaring i forhold til mesterskap. Jeg fikk kjenne i EM i Sveits i sommer at EM er noe annet enn NM, sier 24-åringen.

Hun slet med sykdom i helgens nordiske landskamp i Bærum, hvor hun måtte nøye seg med 2,06,47. Mer svung var det over 2.05,25 fra Gent i Belgia helga før.

— Det var den beste innendørs-tiden i Norge på 30 år, sier Mjåland.

- Har du fått vist ditt beste til nå i vinter?

— Nei. Da jeg løp på 2.05, følte jeg at jeg gjerne kunne løpt et par sekunder fortere. Jeg vet at jeg har mer inne. Og i helga løp jeg på 2,06 på en dårlig dag.

Nå sikter hun seg inn på norgesrekorden til den tidligere Våg-jenta Kirsti Voldnes på 2.03,80. — Den må vi få gjort noe med, fastslår KIF-jenta.

Første anledning blir under EM som arrangeres i Praha 6.-8. mars.

Fakta: Trine Mjåland

Alder: 24

Sivil status: Samboer med Jesper Mathisen

Klubb: KIF

Trenere: Jon Fjeld og Honoré Hoedt

Personlige rekord: 2.02,40 på 800 meter

Aktuell: Klar for innendørs-EM i Praha