ZÜRICH (Aftenposten.no) – Det var ikke mye futt i bena på slutten. Sisterunden 1500 meter går fortere og fortere for hver 100 meter, men for meg gjorde det ikke det de siste 200-meterne, forklarer Ingvill uten å se altfor skuffet ut etter moderate 4.08,85. Hun visste at grunnlaget ikke var like godt som det burde være, fordi hun ikke kom i gang med treningen før 1. januar – tre måneder etter planen.

— Hadde året vært perfekt, ville jeg vært skuffet over plasseringen. Men jeg har heller ikke vært på høydetrening i år, så det er mye å gå på, mener BSK-jenta, som hadde ganske store forhåpninger før løpet.

— Bronsen var åpen. Den var det åtte stykker av oss som hadde sjansen på. Men skal du lykkes, må du ha litt flaks - og dagsformen. Jeg hadde ingen av delene. Jeg ble sperret da sisterunden startet. Det var småting jeg var uheldig med.

- Når merket du at dagsformen ikke var der?

— Det er når du skal dra ut maks på slutten.

Har trent med EM-vinneren

Som ventet var de tidligere etiopierne Sifan Hassan og Abeba Aregawi i en klasse for seg, med nederlenderen som vinner foran svensken. Tidene var 4.04,18 og 4.05,08. Hassan trente Ingvill litt sammen med i sørafrikanske Potschofenstroom i vinter. Da oppdaget hun at hun var raskere da de kjørte 10x200 meter.

— Hurtigheten har jeg inne. Det er utholdenheten jeg må bedre neste år. Men det skal jeg greie hvis jeg får være skadefri. Og så skal det bli fint å få litt mer nattesøvn når jeg slipper å stå opp for å amme, sier Ingvill, som ble mor i fjor.

Men allerede denne sesongen kan en ny pers være innen rekkevidde.

— Jeg løper i Stockholm torsdag og deretter i Zürich igjen om to uker. Vanligvis holder jeg formen i august, så med maks opplegg skal jeg greie å perse, lover 33-åringen.

Stiller i NM

Ingvill løper NM på Jessheim neste helg, men har ennå ikke bestemt seg for øvelse.

— Det hadde vært moro å møte de andre jentene på 800 meter, men da må jeg løpe to løp. Får se an litt, sier Bækkelags-løperen, som også har 5th Avenue Mile og Stoltzen Opp i Bergen på programmet i høst.

På 800 meter har hele ti norske jenter løpt under 2,10 denne sesongen – og Hedda Hynne og Trine Mjåland (semifinale) var også med i EM. Det kunne bli litt av en NM-duell.

Kanskje til og med uten dagsformen til Ingvill Måkestad Bovim?