I går uttalte Steinar Nilsen at han ønsker fem nye spillere inn foran neste års sesong. TIL har 15 spillere på kontrakt ut 2015, og håper i tillegg fortsatt å forlenge med Hans Norbye og Thomas Kind Bendiksen.

Utsiktene til å få dét ønsket innfridd, er forbedret.

— Vi har noen muligheter. Det har vi. Vi har fått inn noe ekstern hjelp hvis den rette «casen» dukker opp. Det er hyggelig, sier TIL-direktør Ulf Johansen.

«Gode venner av TIL»

TIL-direktøren vil ikke avsløre hvem støttespillerne dreier seg om, eller hvor mange de er.

— Det er gode venner av TIL som har lyst til å bidra. Dialogen derfra er det Steinar (Nilsen) og Svein-Morten (Johansen, sportssjef) som har hundre prosent, sier Ulf Johansen.

Han avkrefter samtidig at det er Trond Mohn som står klar til å bidra nok en gang.

— Han er en god venn av TIL, men det er ikke han det dreier seg om denne gang.

Johansen vil ikke tallfeste hvilken støtte TIL nå har fått til spillerforsterkninger. Klubben jobber mot et spillerlønnsbudsjett på 15 millioner til neste år. Der har Johansen tidligere uttalt at man mangler et par millioner for å få rammene på plass.

— Jeg forholder meg kun til ett tall og det er 15 millioner, sier TIL-direktøren om det i dag.

- Skulle hatt flere

TIL-trener Steinar Nilsen naturligvis kjent med støtten han har i ryggen.

— Men vi skulle gjerne hatt TIL-venner i flertall. Det dreier seg ikke om så mange, men det er bra at noen forstår situasjonen vår, sier TIL-treneren.

- Hvor fritt står dere til å velge de «casene» dere selv ønsker?

— Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte hvordan vi vil gjøre det. Vi har et sportslig utvalg som vi diskuterer nøye med. Så går det inn til styret for godkjennelse på vanlig måte, sier Nilsen.

- Er det i ferd med å konkretisere seg noen aktuelle spillere allerede?

— Det er ingenting som er nært forstående akkurat nå. Forhåpentligvis kan vi lande noen spillere i løpet av desember. Det hadde vært veldig bra, sier treneren.

Han forteller at han har en løpende dialog med Hans Norbye og Thomas Kind Bendiksen, uten å gi duoen noen frist for avklaring med TIL.

— Vi er ikke i en posisjon til det, føler jeg. At vi kjenner til hvordan de tenker er tilfredsstillende nok.