ALFHEIM: TIL-treneren sier at klubben nå er i en kartleggingsfase og at man foreløpig ikke er veldig nær en ny signering, men før jula ringes håper han at det har skjedd noe.

– Ja, vi har veldig lyst til å gi TIL-supporterne en julegave. Det hadde vært topp om vi kunne presentere noen spennende spillere som gjør at supporterne kan kjøpe en ny TIL-drakt med nye navn på ryggen, sier Nilsen til iTromsø.

Han er klar på hvilke posisjoner TIL må forsterke i:

– Generelt kan jeg si: keeper, på stopperplass, midtbanen og i det fremste leddet – offensive spillere.

– En sentrallinje, med andre ord.

– Ja, vi er sentrallinjeorientert. I andre posisjoner i laget er vi sterke, men vi føler at vi trenger å styrke oss ytterligere i sentrallinjen. Vi bør i alle fall signere fem spillere, mener Nilsen.

Bendiksen og Norbye

TIL er interessert i TUILs midtbanespiller Tomas Kristoffersen. Nilsen har også bekreftet interesse for VIF-keeper Gudmund Kongshavn, men i dag har han ikke noe nytt å melde om den saken.

Det er også et par usikre kort i egen stall. Blir Thomas Kind Bendiksen og Hans Norbye med TIL opp i eliteserien? Begge har kontrakter som er i ferd med å løpe ut.

– Det er ikke slik at vi lukker døra for noen av de vi føler er TIL-spillere og våre gutter. Samtidig har vi våre rammer vi må forholde oss til uansett. Det er klart at vi føler at våre gutter har bidratt veldig bra. Som spillere og typer er det veldig klart at vi ønsker de skal være med i TIL, men det må også være i tråd med de rammebetingelsene vi har å tilby, understreker Nilsen.

Stor jobb

TIL har per kun 15 spillere på kontrakt foran 2015-sesongen. Det betyr at det er en stor jobb å gjøre før stallen er komplett.

– Ja da, men sånn er det foran hvert år, og av og til er det et litt høyere antall enn andre år. Det er en betydelig utfordring spesielt sett i sammenheng med økonomien vi råder over. Det er vi enige om, men det er ikke en oppgave vi frykter, men vi er klar over den. Hele organisasjon jobber med dette, og vi er veldig sammen om prosjektet, sier Nilsen.

Samtidig er han klar på at unge spillere – fra egen avdeling/NTG – vil få sjansen til å vise seg fram.

– I 2015 skal vi være en mye mer «hel» klubb der de beste U-spillerne også jevnlig skal trene med A-laget. Jeg tror veldig på at vi skal få fram nye og veldig spennende spillere fra Nord-Norge og landet for øvrig. Vi har kontinuitet og meget kvalifiserte trenere i egen klubb. Det vil være med på å løfte TIL, sier Steinar Nilsen.

FAKTA

TIL-stallen

Keeper: Benny Lekström

Forsvar: William Frantzen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen, Simen Wangberg, Henrik Gjesdal, Lasse Nilsen, Hans Norbye*

Midtbane: Magnus Andersen, Jonas Johansen, Thomas Drage, Lars-Gunnar Johnsen, Thomas Kind Bendiksen*

Angrep: Zdenek Ondrasek, Morten Moldskred, Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord

*Kontrakten utløper ved årsskiftet