Start er på jakt etter ny høyreback for kommende sesong. Glenn Andersen fikk ikke ny kontrakt, mens Amin Nourin takket nei. Dermed er Jon Hodnemyr det eneste rendyrkede alternativet i posisjonen i neste års stall per dags dato.

Norbye, som allerede har avslått to kontraktstilbud fra Tromsø, har vært taus om Start-interessen så langt. Nå melder han følgende om en eventuell overgang til sørlendingene.

— Det er interessant ja, så får du høre med Kent Karlsen (agent)/Tore Rismo (rådgiver) om resten, skriver han i en sms til Fædrelandsvennen.

Kan bli i Tromsø

Ifølge Karlsen vil ikke Norbye ha noen problemer med å finne seg en ny arbeidsgiver for 2015. — Det er ikke der saken er. Han finner vi ny klubb til, og det er ikke uaktuelt for ham å bli i Tromsø heller, sier Karlsen.

Han legger til at de ikke stresser med å ta noen avgjørelse.

— Nå sitter han i posisjon hvor han kan velge å prøve noe annet, og da kan han bruke litt tid på å bestemme seg, sier Karlsen.

- Er Start aktuelt nå?

— Ikke sånn jeg ser det, sier Karlsen.

Dårlig økonomi

Han hadde en dialog med Start om Norbye tidligere i år, da Start var i forkant og sonderte terrenget.

— Situasjonen har endret seg drastisk i Start, og sånn sett føler jeg ikke de er i bildet nå, sier Karlsen, og tenker på Starts anstrengte økonomi.

Trener Mons Ivar Mjelde har fått beskjed om at han ikke kan forvente seg mye midler til å forsterke laget for kommende sesong. Start skal kutte kostnader igjen, og det går ut over den sportslige satsingen.

Norbye, som er tilgjengelig som Bosman-spiller, spilte 24 kamper og scoret to mål for Tromsø i 1. divisjon i årets sesong