Caspersen Falla viste kjempeform da hun smadret alt og alle på oppløpet og tok seieren på sprinten i Lahti, foran amerikanske Jessica Diggins og Heidi Weng. Det var hennes sjette sprintseier for sesongen. Hun økte dermed ledelsen i sprintcupen og nå skal mye til for at hun roter bort sammenlagtseieren.

Det skjedde i en løype hun på forhånd var svært skeptisk til.

— Det er kanskje moro for publikum, men vi løperne liker ikke dette spesielt mye. Banen innbyr til dramatikk. Det er veldig skarpe svinger og høy fart inn på oppløpet, sa Falla til Expressen fredag kveld og krysset fingrene for at alle holdt seg på bena uten å forstyrre for hverandre:

— Jeg kan bare håpe at sprintcupen ikke avgjøres i et bingoløp.

Raskest på oppløpet

Ingvild Flugstad Østberg tok kontrollen fra start i finalen, med Caspersen Falla rett bak. De to forhåndsfavorittene styrte tempoet og skapte stor strekk i feltet. Heidi Weng og Jessica Diggins bet seg fast bak da Falla økte tempoet i front og selv om det det så ut som Østberg hadde større fart inn på oppløpet, viste Falla krefter i spurten og vant foran Diggins og Weng.

— Jeg hadde veldig raske ski. Jeg følte jeg hadde en viss kontroll og følte meg veldig sterk, sier Falla og innrømmer at hun var nervøs.

— Jeg blir alltid veldig nervøs før skirenn, så når det går så bra blir jeg alltid veldig glad og lettet, sier Falla til NRK.

Flugstad Østberg kom på fjerdeplass, mens svenske Stina Nilsson, som også kjemper om sammenlagtseieren i sprintcupen, ble slått ut i semifinalen.

– Sesongen har gått over all forventning. Jeg skal virkelig kjempe for sprinttrøya nå. og hvis jeg holder meg frisk og i form, så skal det gå, sier Falla.

Fornøyd Johaug

Verdenscupleder Therese Johaug vant sin kvartfinale, men ble slått også ut i semien.

– Jeg har aldri vært i semifinalen i et verdenscuprenn, bare i touren, så det å reise herfra med sjuendeplass er over all forventning. Jeg kunne ha valgt å stå over og fått null poeng, men nå får jeg faktisk med meg noen poeng. Jeg tar med meg det jeg får, sier Johaug til NTB.