11-mannsbandy ble en forbannelse for Ready. Etter å ha vunnet 13 av 14 finaler i syvmannsbandy, kom ikke laget engang til en eneste finale i 11-mannsbandy før i fjor. Da ble det 2-5-tap mot Stabæk. På Frogner stadion lørdag kveld kom revansjen: 6-4 over samme motstander.

På grunn av sol og vind måtte kampen utsettes i tre kvarter før det ble orden på isen, men orden på Ready var det fra første stund, anført av sine svensker foran et tusentall tilskuere.

Daniel Zeilon slo inn et frislag etter ti minutter, og 11 minutter senere økte samme mann til 2-0 på straffe. Fredrik Randsborg reduserte for Stabæk på corner, men omtrent rett fra avslag gikk Ready opp til 3-1 da Gustav Andersson gled gjennom Stabæk-forsvaret. Det ble også 4-1 ved Bård Berdal, før serien toppsscorer, Stabæks Björn Busqvist, meldte seg på.

Nok en gang svarte Ready raskt da Daniel Andersson scoret sin andre for kvelden.

Trygget seieren

Ready har lagt opp til en festdag og startet den med pølsefest og flaggutdeling på Gressbanen. Og festen fortsatte på Frogner. Fra 5-2 til pause øket Zeilon til 6-2 rett etter hvilen med sitt tredje mål for kvelden. Da hadde hadde Ready festet grepet på tittelforsvareren.

Stabæk skapte usedvanlig lite i første omgang – men tanke på at laget i serien scoret 164 mål på 21 kamper – 70 flere enn Ready, som tok bronse i serien. Også i tre semifinaler mot Sarpsborg var Stabæk effektive og scoret 26. Effektiviteten mot Ready var det imidlertid så som så med. Bæringene presset voldsomt i annen omgang, men Ready-keeper Christofer Silius var formidabel. Det ble med en reduseringer ved Björn Busqvist og Christian Randsborg til 4-6 i annen omgang – til tross for stort press. Men det var ikke kvelden for de blå, og rett før slutt misset også Andreas Ingemarsson et straffeslag for bæringene.

Readys forrige NM-seier kom på Bislett i 1928 da Trygg ble slått 3-0. Det blir neppe 88 år til neste tittel for landets største bandyklubb?