Atletico Madrid-Real Madrid 0-3 (0-1):

Dermed har Real Madrid festet et ørlite grep om La Liga-tittelen. Tidligere lørdag klarte Barcelona bare 0-0 hjemme mot Málaga. Zinédine Zidanes mannskap har fått en luke på fire poeng.

Ronaldo har i høst måttet tåle stadig økende kritikk. Portugiseren har ikke vært like effektiv som tidligere sesonger, men lørdag kunne han glise etter tre scoringer. Hans 39. hat-trick i Real Madrid på åtte sesonger. På sine 16 kamper for Portugal og Real Madrid, har 31-åringen scoret 17.mål.

Med det har Ronaldo scoret flest mål i derbyene mellom Atletico og Real Madrid noen gang med sine 18 fulltreffere. Den gamle Real-helten Alfredo di Stefano, som døde i 2014, hadde rekorden med sine 17 mål.

Starten på hat-tricket kom etter 24 minutter. Ronaldos frispark gikk inn via hoften til en hoppende Stefan Savic i Atlético-muren. Dette var hans 20. frispark-mål i La Liga, noe som også er rekord. Lionel Messi, Barcelona-stjernen, har 17 til sammenligning.

Straffe

Vertene økte presset på Real etter pause, men de klarte ikke å utnytte den gode perioden. I stedet fikk Atletico nok et tilbakeslag da Savic på klønete vis felte Ronaldo etter 71 minutters spill. Selvsagt skulle 31-åringen ta straffen selv, og han gjorde heller ingen feil.

Slik feiret Cristiano Ronaldo det tredje målet mot byrivalene Atletico Madrid. Foto: NTB SCANPIX

Derbyet var definitivt punktert da Ronaldo seks minutter senere la på til 3-0 på en pasning fra Gareth Bale etter en lynrask Real-kontring.

Det var Real Madrids første ligaseier over byrivalen siden april 2013.

Langt opp

Det hører med til historien at de hvitkledde i mellomtiden har slått Atlético i to mesterligafinaler (2014 og 2016).

La Liga har ikke vært helt Real Madrids turnering de siste årene. Storklubben har ikke vunnet den spanske serien siden 2012. Nå ser det lovende ut for Zidane og co.

Tapet ødela trolig siste rest av Atlético gulldrøm. Diego Simeones mannskap har tre tap på sine fire siste oppgjør. Etter tolv runder er det allerede ni poeng opp til tabelltoppen.

Barcelona snublet tross at motstanderen fikk to røde kort

Atlético Madrid – Real Madrid 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Cristiano Ronaldo (23), 0-2 Ronaldo (str. 71), 0-3 Ronaldo (77).

53.741 tilskuere.

Barcelona – Málaga 0-0

83.439 tilskuere.

Rødt kort: Diego Llorente (69), Juan Carlos (Juan Carlos Pérez) (90), Málaga.

Deportivo La Coruña – Sevilla 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Ryan Babel (1), 2-0 Florin Andone (42), 2-1 Steven N'Zonzi (44), 2-2 Vitolo (Víctor Machín Pérez) (87), 2-3 Gabriel Mercado (90).