Seks minutter før slutt ledet West Ham 2-1 over Tottenham, og Håvard Nordtveit kom inn for superstjernen Dymtri Payet. Da startet en forferdelig nedtur for West Ham.

To kjappe mål fra Harry Kane snudde oppgjøret helt på hodet. West Ham styrte mot en sterk borteseier, men alt glapp takket være to store forsvarsbrølere.

Først serverte bortelagets keeper Darren Randolph ballen til Kane i det 89. minutt, mens Nordtveit like etter helt unødvendig felte Son Heung-min. Kane var sikker fra ellevemeteren.

– Det var et klokkerklart straffespark. Det var et mareritt for Håvard Nordveit. Han er Arsenal-gutt også, så dette svir ekstra. Men jeg kan ikke unngå å synes synd på ham, selv om det var ingen tvil om saken og det bare var helt klønete gjort av Nordtveit, sa Simen Stamsø Møller i Premier League-studioet til TV 2.

Det kokte over for West Ham-kaptein Winston Reid i de siste overtidsminuttene. På kort tid pådro han seg to gule kort og fikk marsjordre.

Misbrukte sjanser

Gjestene stilnet White Hart Lane-publikummet da den målfarlige høyrekanten Michail Antonio ga gjestene ledelsen fra kloss hold etter 24 minutter. Scoringen kom i kjølvannet av en corner fra Dimitri Payet.

Matchvinner Harry Kane jubler etter seieren. Foto: DIGITALSPORT

Tottenham spilte en svak første omgang, men slo tilbake seks minutter etter pause. Harry Winks gjorde 1-1 på en returball fra Randolph. 20-åringen scoret dermed i sin første seriekamp fra start. Kvarteret senere var West Ham igjen i føringen etter et straffemål signert Manuel Lanzini.

Dommer Mike Dean blåste etter en duell mellom Tottenhams Vincent Janssen og Reid.

Gjestene hadde flere store muligheter til å øke ledelsen, særlig på kontringer. At de ikke tok bedre vare på disse, skulle straffe seg knallhardt.

Henger med

I løpet av noen elleville sluttminutter sørget Kane for at Tottenham fortsatt er eneste lag uten tap i Premier League. Samtidig brøt laget rekken på sju strake kamper i ulike turneringer uten seier. Så lenge hadde ikke Spurs ventet på en seier siden 2004. Tottenham ligger på femteplass på tabellen. Mauricio Pochettinos mannskap er tre poeng bak serieleder Liverpool.

For West Ham var det klubbens andre tap på tre seriekamper. Slaven Bilic' lag ligger helt nede på 17.-plass med bare elleve poeng.