Borussia Dortmund meldte seg på igjen i gullkampen med 1-0-seier hjemme mot Bayern München. Pierre-Emerick Aubameyang ble matchvinner.

Bayern måtte dermed konstaterte sitt første serietap for sesongen. Gjestene havnet under etter ti minutter, men klarte aldri å finne en vei tilbake.

Aubameyangs scoring kom da han kastet seg fram på et innlegg fra Mario Götze. Sistnevnte vendte i sommer tilbake til Dortmund fra nettopp Bayern.

Målet skapte ville jubelscener på tribunene. Som vanlig hadde over 81.000 tilskuere møtt opp for å heie fram Dortmund.

Sjanser

Storkampen bød på positiv fotball og sjanser begge veier. Før pause var hjemmelagets Marc Bartra en smule heldig som unngikk marsjordre. Han pådro seg gult kort allerede etter 20 minutter, og mot slutten av første omgang stoppet han Robert Lewandowski etter en Bayern-kontring.

Gjestene ville ha Bartra utvist, men dommeren lot være å trekke fram kortet.

Aubameyang var nær ved å doble til 2-0 etter bare 30 sekunder av annenomgangen, men Bayerns keeperstjerne Manuel Neuer vartet opp med en stor redning.

Tverrligger

Bayern økte presset på Dortmund etter pause. Den regjerende seriemesteren fikk blant annet et mål annullert for offside, mens Xabi Alonso skjøt ballen i tverrliggeren.

Seieren gjør at Dortmund igjen må regnes med i den tyske toppstriden. Thomas Tuchels mannskap slet i oktober, men to strake trepoengere gjør at det kun skiller tre poeng opp til Bayern på annenplass

— Vi led mye. Møter du Bayern i ringen, kan du ikke regne med å gå ut igjen uten blåveis, sa Tuchel.

— Det er bra for Bundesliga. Dette er akkurat hva hele verden håpet på, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm bittert.

Opprykkslaget Leipzig har fått en tre poengs luke på tabelltoppen, men de færreste tror at laget blir værende der spesielt lenge. (©NTB)