Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

VALLE (aftenposten.no): Kjetil Rekdal ble på en pressekonferanse klokken 17 tirsdag presentert som ny Vålerenga-trener.

Kantinen i Vallhall var fyllt med supportere og mediefolk.

  • Se video fra presentasjonen øverst i saken.

— Det er spesielt å være tilbake på Valle. Det setter i sving masse følelser. Jeg vet at det ligger en voldsom tøff oppgave foran oss, men det er bare å glede seg. Det er mye å ta tak i. Vi skal få tilbake entusiasmen, og tilfredstille alle behov i og rundt Vålerenga, sier Rekdal.

— Det å kunne tilfredstille alle rundt VIF igjen, det trigget meg veldig. Jeg husker hvordan det var sist, men har lyst å skape en ny suksessperiode med Vålerenga. Vi får se hvor lenge vi klarer å komme denne sesongen, men vi har en klar tanke om ny blest, ny historie, nye resultat og nye helter, sier han.

Spesielt forhold til supporterne

— Jeg har bestandig hatt et veldig godt forhold til supporterne. Det er viktig å få dem i ryggen, slik at vi kan få en ny giv. Det er viktig å fylle Ullevaal så langt det går, sier Rekdal.

— Jeg er glad for at det er mange som har savnet at jeg var borte. Det føles naturlig å være tilbake. Det er stor forskjell på meg denne gangen og sist jeg var her, sier romsdalingen videre.

Og ramser opp:

— Jeg er mer voksen, har mer erfaring, har et mer harmonisk liv, mer kompetanse og har flere titler.

- Ikke problem

At Per-Mathias Høgmo er blitt gitt tilbud om jobben, og at Ståle Solbakken ble spurt om han var interessert, bryr ikke Rekdal seg noe om.

— Jeg føler det ikke som et problem at jeg ikke var førstevalg. Da jeg var ferdig i Aalesund, var jeg ikke aktuell for noe som helst. Da de kom for andre gang, var jeg interessert. Prosessen før jeg ble spurt, er uinteressant for meg.

— Første gang jeg ble spurt om det var interessant, var ikke lenge etter jeg var i Aalesund. Andre gang var ikke så lenge siden. Da fant vi kjærligheten, forteller Rekdal.

— Jeg har fått to henvendelser fra utlandet som ville gi meg kortidskontrakt. Så var det en tredje som presset på for å få en litt lengre pakke, men det sitter litt inne å flytte til utlandet med tanke på familien.

Han vil umiddelbart starte arbeidet med å få oversikt over spillermaterialet.

— Jeg liker ikke å gå ut med målsettinger før alt er klart. Jeg pleier ikke å være beskjeden med målsettingene, men dere får gi meg litt tid

- En av Norges beste

— Vi fant Kjetil, og fant vant oss. Han er en vinnerskalle, sier styreleder i VIF, Åge Petter Christiansen på pressekonferansen.

- Det er opplagt at skal Vålerenga kjempe om medalje eller gull, som mange drømmer om, må mye skje. Det skal vi se på nå, hvordan vi skal gjøre det. ammtidig er det mange talenter i Vålerenga, så vi starter ikke på bar bakke, sier Rekdal.

Rekdal signerer for to år på Valle.

— Grunnen til at det er en toårskontrakt, er at vi må være litt mer forsiktige slik det økonomiske klimaet er i fotballen. Da Kjetil ønsket det samme, fant vi hverandre, sier Christiansen.

Rekdal fikk sparken i Aalesund etter forrige sesong. Det er kjent at Vålerenga tilbød trenerjobben til Per-Mathias Høgmo, men at den tidligere Tromsø-sjefen takket nei.

Spillergruppen støtter Rekdal-ansettelse

Sterke krefter i Vålerenga har hele veien ønsket Rekdal tilbake. Det er ventet at hovedaksjonær Tor Olav Trøim vil stille millionbeløp til disposisjon for treneren.

Også blant supporterne er det mange som har ønsket ham som ny trener. I supporterkretser begynte entusiasmen å stige da Rekdal begynte å nærme seg en Valle-retur. Det er viktig etter en kraftig publikumsnedgang på Ullevaal.

Også spillergruppen stiller seg bak ansettelsen.

André Muri kom til klubben i 2005. — Det var veldig gøy å komme hit da. Det var en fantastisk ”og” i laget, og morsomt å spille fotball. Han fikk kjempegode resultater. Han kan veldig mye fotball, og er hard, men rettferdig, sa han til Aftenposten etter gårsdagens trening.

Han uttalte også at stemningen i spillergruppen nå var at resultater er det viktigste, og at man heller vil kunne se tilbake på at klubben kom høyt på tabellen enn at de spilte god fotball.

Om Rekdals utfordrende lederstil, sa han:

- Det er utfordringer uansett som fotballspiller. Samtidig er det enkelt å forholde seg til, man vet hva som venter når man går på jobb. På mange måter er det en fordel.

Høgmo var førstevalget

15. oktober ble det klart at Martin Andresen var ferdig etter fem år i osloklubben. Det ble ikke lenge etterpå satt ned et arbeidsutvalg, ledet av hodejeger og VIF-styreleder Åge Petter Christiansen, for å finne Vålerengas nye hovedtrener.

Klubben gikk bredt ut, og startet med en liste på 30-40 trenerkandidater. Der sto også Rekdals navn.

Det ble i tillegg satt opp en liste med krav en ny trener skulle oppfylle. De detaljerte kravene beskrev en ”Supermann”, erkjente Christiansen.

Under en boklansering på Vålerenga-puben Bohemen 28. november, snakket Rekdal varmt om Vålerenga. Han hevdet imidlertid at han ikke tenkte på VIF-jobben, og at han ikke hadde bestemt seg for hva han ønsket å gjøre videre.

Sent andre juledag kunne Aftenposten fortelle at Per-Mathias Høgmo var klubbens førstevalg. Vålerenga gikk inn i forhandlinger med treneren, og ga ham et tilbud. Forrige uke takket han imidlertid nei til tilbudet.

— Jeg er skuffet, Høgmo var vårt førstevalg. Vi hadde håpet at han skulle ta «doktorgrad» i Vålerenga, men vi fikk det ikke på plass, uttalte Christiansen til aftenposten.no sist fredag.

To kandidater sto igjen

Avslaget betydde at klubben måtte intensivere trenerjakten over helgen. Lørdag fikk Ståle Solbakken sparken i Wolverhampton. Vålerenga kjente sin besøkelsestid, men Solbakken a beskjed om at han ikke var interessert i jobben.

Mandag ble det fra klubbhold bekreftet at Jan Jönsson og Rekdal var de to gjenværende kandidatene. Vålerenga var i samtaler med begge søndag. Mandag var Vålerenga i nye samtaler med Rekdal, mens Jönsson mandag kveld ble klar for trnerjobben i Aalesund.

Banen var derfor klar for Rekdal, og i 15-tiden tirsdag ble han bekreftet klar for Vålerenga på en toårskontrakt.