jan jønnson i ukrainarbk - metallist Foto: Jens Petter Søraa

I kveld takket Janne Jönsson ja til å overta som Kjetil Rekdals etterfølger.

Det bekrefter klubbdirektør Henrik Hoff overfor Sunnmørsposten.

— Jeg gleder meg til å komme i gang. Gjennom mine år i Norge har jeg blitt imponert over klubben og hvordan den drives. Jeg synes Aalesund er en spennende klubb som er i utvikling og gleder meg til å ta del i den, sier Jönsson til smp.no

Jönsson var i tvil

— Da Aalesund først tok kontakt var jeg nok litt tvilende. I juletidene hadde jeg nok tenkt å takke nei, men jeg fikk noen uker på meg til å tenke meg om, sier Jönsson - og fortsetter:

— Etter hvert kjente jeg at arbeidssuget kom mer og mer og da Aalesund kom med et godt tidsforslag på kontrakten - og familien godkjente planene - kjente jeg at jeg var klar. Hvis jeg ikke hadde vært motivert hadde jeg aldri tatt på meg dette.

Svensken har i førsteomgang skrevet under på en ettårskontrakt med AaFK. Men intensjonen til begge parter er at samarbeidet skal bli mer langvarig enn som så.

- Dette tror jeg er veldig positivt for AaFK som klubb. Jan er en fantastisk fin trener og type som vi virkelig har ønsket oss. Jeg er overbevist om at dette skal bli bra, sier Hoff.

(Artikkelen fortsetter)

BEKREFTER: Klubbdirektør Henrik Hoff kunne i kveld fortelle at Jan Jönsson blir AaFKs nye trener.

— Et kjempevalg

Spillerne er også positive til den tidligere RBK- og Stabæk-treneren.

- Dette ser jeg på som veldig, veldig spennende. Jeg tror dette blir veldig bra, sier spiller Peter Orry Larsen.

Jan Jönsson ledet Stabæk til seriegull i eliteserien i 2008. De siste to sesongene har han ført Rosenborg til to tredjeplasser i serien. Rosenborg kom seg ikke videre til cupspillet i europaligaen under svensken. Det var i tråd med trønderklubbens målsettinger.

Jönsson måtte likevel gå fra RBK-jobben i desember fordi Rosenborg mente at laget ikke hadde prestert godt nok.

- Jeg tror dette er et kjempevalg for klubben. Jönsson har vist tidligere at han kan få gode resultater, sier Jonatan Tollås.